Το Lenovo Group, μαζί με τις θυγατρικές του ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που αναφέρουν έσοδα ύψους 14,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά έσοδα ύψους 273 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το περιθώριο μικτού κέρδους βελτιώθηκε από έτος σε έτος στο 17,5%, που αποτελεί ρεκόρ για αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Οι διαφορετικοί μοχλοί ανάπτυξης του ομίλου συνέχισαν να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις, με τα έσοδα εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών να αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών εσόδων, αυξημένα κατά τρεις μονάδες από έτος σε έτος.

Η Nvidia λάνσαρε το κορυφαίο της μικροτσίπ Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Lenovo Group βλέπει ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης στον τομέα της τεχνολογίας, με βασικούς συντελεστές στις τριμηνιαίες βελτιώσεις της απόδοσής του την εφαρμογή της στρατηγική του, τη λειτουργική επάρκεια και τη συνεχή επένδυση στην καινοτομία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, στο μέλλον, η Lenovo θα αξιοποιήσει περαιτέρω τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ βρίσκεται σε μοναδική θέση να ηγηθεί της νέας εποχής, δεδομένου του υβριδικού μοντέλου AI που ήδη προσφέρει, του χαρτοφυλάκιού της -με προϊόντα pocket to cloud, αλλά και του ισχυρού οικοσυστήματος συνεργασιών σε συνδυασμό με το ολοένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών και δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης της.

Η συνεχιζόμενες επενδύσεις στην καινοτομία και ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη, θα ενισχύσουν περαιτέρω την ικανότητα της Lenovo να οδηγεί τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία. Εκτίμηση του ομίλου είναι ότι θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης από έτος σε έτος πολύ σύντομα.

AI Leadership

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι κάτι νέο για τη Lenovo και αποτελεί εδώ και καιρό το επίκεντρο της στρατηγικής ψηφιακού και έξυπνου μετασχηματισμού της ίδιας της εταιρείας. Η Lenovo ανακοίνωσε το όραμά της για «AI for All» στην ετήσια εκδήλωση καινοτομίας Tech World τον Οκτώβριο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο μοντέλο της για υβριδική τεχνητή νοημοσύνη όπου συνυπάρχουν δημόσια, ιδιωτικά και προσωπικά foundation models, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παροχή τεχνητής νοημοσύνης που κρατά ψηλά τον πήχη όσον αφορά στον σεβασμό της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής, για όλους.

Πιστή στο όραμά της αυτό, η Lenovo παρουσίασε ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο έξυπνων συσκευών που περιλαμβάνει υπολογιστές, smartphone και tablet με δυνατότητα AI, καθώς και υποδομές, λύσεις και υπηρεσίες με δυνατότητα AI. Η Lenovo βρίσκεται σε μοναδική θέση για να ηγηθεί των τεχνολογικών αλμάτων που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, δεδομένου του εύρους του χαρτοφυλάκιού της- που προσφέρει προϊόντα from pocket to cloud- του ισχυρού οικοσυστήματος συνεργασιών της (συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της συνεργασίας της εταιρείας με τη NVIDIA) και, τέλος, του αυξανόμενου χαρτοφυλακίου τεχνολογιών και δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει.

Όπως ανακοίνωσε το περασμένο τρίμηνο, η Lenovo δεσμεύεται να επενδύσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης που όχι μόνο θα διασφαλίσουν ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της για το «AI for All», αλλά και ότι θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη ολόκληρο τον Όμιλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.