Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές της οικονομίας στο πλαίσιο των προσδοκιών της ολοκλήρωσης του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε τους δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,461%. Την Παρασκευή είχε υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, στο 4,379%. Μικρή μεταβολή κατέγραψε και η απόδοση του 2ετούς που διαπραγματεύεται στο 4,9%.

Wall Street: Συνεδρίαση σε εορταστική διάθεση

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, καθώς ενισχύεται στην αγορά η ελπίδα ότι η κεντρική τράπεζα θα ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων.

Η εκτίμηση ενισχύθηκε από την υποχώρηση των δεικτών του πληθωρισμού της χονδρικής και της λιανικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεδριάσει ακόμα μια φορά για το 2023 το μήνα Δεκέμβριο. Οι αγορές αναμένουν ότι θα αποφασίσει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών πλέον έχει μετατοπιστεί στο πότε θα ξεκινήσει η Federal Reserve να μειώνει τα επιτόκια αν και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν έχουν συζητήσει αυτή την επιλογή. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολουθεί την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τόνισε στους δημοσιογράφους ότι το ερώτημα της μείωσης δεν έχει τεθεί καθόλου στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα νέα δεδομένα για την πορεία του πληθωρισμού θα αλλάξουν την ατζέντα της Fed.

Περισσότερο φως για την προοπτικής της νομισματικής πολιτικής ανεμένεται να ρίξουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές