Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας σήμερα, στον απόηχο της διατήρησης της νομισματικής πολιτικής της Κίνας, καθώς και η Κεντρική Τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού.

Το βασικό επιτόκιο δανείων της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας – το δεσμευμένο για τα περισσότερα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Κίνα – ήταν στο 3,45%. Το πενταετές επιτόκιο αναφοράς του δανείου — η δέσμευση για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια — διαμορφώθηκε στο 4,2%.

Πάνω από τα 80 δολάρια επέστρεψε το πετρέλαιο – Νέα άνοδος στις τιμές

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας άγγιξε για λίγο τα υψηλά 33 ετών νωρίτερα στη συνεδρίαση, αλλά δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τα κέρδη στη συνέχεια. Ο δείκτης σημείωσε πτώση 0,59% και έκλεισε στις 33.388,03 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,77% στις 2.372,6 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε και σημείωσε άνοδο 1,77% την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ενώ ο κινεζικός CSI 300 έκλεισε 0,23% υψηλότερα στις 3.576,32 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο περίπου 0,86% για να κλείσει στις 2.491,2 μονάδες, ενώ ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο 1,75% για να κλείσει στις 813,08 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,13% και τερμάτισε στις 7.058,4 μονάδες.

Μεταξύ των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ήταν πιο επίμονη στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, αλλά αυτό πρέπει να τερματιστεί σύντομα για να στηρίξει το νόμισμα της χώρας, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

«Για να κάνει το γιεν κάτι ουσιαστικά καλύτερο, χρειάζεσαι πραγματικά περισσότερο ένα περιθώριο περιστροφής ή η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρέπει πραγματικά να αρχίσει να απομακρύνεται από την ποσοτική χαλάρωση και τα αρνητικά επιτόκια», σχολίασε ο Tim Baker στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος στην Deutsche Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές