Καθοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού υπό το βάρος της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που αναμένεται αύριο, Τρίτη.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε σχεδόν κατά 0,3% στα 1.974,59 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδο έως τα 1.993,29 δολάρια την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.977,30 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άντεξαν στις πιέσεις

«Τεχνικά είδαμε τον χρυσό να βρίσκει τα επίπεδα αντίστασης και να διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών με καταλύτη τα υψηλότερα επιτόκια», εξηγεί στο Reuters ο  επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities, Μπομπ Μέλεκ. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει την αφήγησή της ότι η νομισματική πολιτική θα εξαρτηθεί από τον πληθωρισμό και ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί, πρόσθεσε.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει την νομισματική πολιτική νωρίτερα από το αναμενόμενο μετά από την επιβράδυνση που παρατηρείται στην αγορά εργασίας και τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Η μείωση των επιτοκίων θεωρείται ότι θα ενισχύσει τις εισροές κεφαλαίων προς το χρυσό.

Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων έχει χάσει τη δυναμική της και χρειάζονται μια νέα θεμελιώδη ώθηση. Οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υπερισχύουν του χαμηλότερου δολαρίου ΗΠΑ και των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου για να κρατήσουν τους αγοραστές χρυσού και αργύρου διστακτικούς, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Kitco Metals.

Το δολάριο σημείωσε πτώση κατά 0,5% έναντι του καλαθιού αντιπάλων του, περιορίζοντας τις απώλειες του χρυσού σήμερα.

Οι εισροές του SPDR Gold Trust, του μεγαλύτερου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο που διαπραγματεύεται με χρυσό, αυξήθηκαν κατά 1,5% την Παρασκευή. Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,7% στα 23,33 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 901,60 δολάρια. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 2,2% στα 1.076,19 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities