Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε πριν από λίγο την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας «INVEL REAL ESTATE (NETHERLANDS) II BV» προς τους μετόχους της εταιρείας «ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».

Prodea: Private placements και πιθανό public offering με στόχο να ξεπεράσει το free float το 15%

Παράλληλα, ενέκρινε το αίτημα  του  Αλέξανδρου Κατσιώτη για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της ΕΛΓΕΚΑ, καθώς και την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας με  διακριτικό τίτλο «Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.», προκειμένου να λειτουργεί και ως Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΑΕΔΟΕΕ).

Πρόστιμα

Επίσης, προχώρησε και στην  επιβολή χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους € 160.000 στην εταιρία BLOG FINANCE CORPORATION (με διακριτικό τίτλο BFC Group) και σε δύο φυσικά pρόσωπα για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 8 του ν. 3606/2007 (ως ίσχυε), καθώς παρείχαν σε ιδιώτες επενδυτές την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο € 80.000 στον κ. Γρηγόρη Παπαϊορδανίδη, € 60.000 στην κα Σοφία Αμπαζίδου και € 20.000 στην εταιρεία BLOG FINANCE CORPORATION.

Τέλος προχώρησε και  στην επιβολή χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους € 4.500 σε τρία φυσικά πρόσωπα λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. των μεταβολών του συνολικού ποσοστού συμμετοχής τους επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που προβλέπονται από το ν. 3556/2007.

Συγκεκριμένα επιβάλλεται πρόστιμο € 1.500 σε έκαστο εκ των κ.κ. Τερέζα Θεοδόση, Γεώργιο Θεοδόση–Μαλιούρη και Ευστράτιο Απέργη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις