
Ένα βίντεο από το έτος 1966 παρουσιάζει παιδιά της δεκαετίας του 1960 να κάνουν προβλέψεις για το πώς θα ήταν η ζωή το 2000.
Economist: Από την τιμή του καφέ μέχρι τα ρομπότ και τους πολέμους – Όσα θα μας απασχολήσουν το 2024
Το πιο αστείο είναι ότι όλες οι προβλέψεις τους είναι αληθινές στη σημερινή εποχή.
Ένα τμήμα από το βίντεο – το οποίο προβλήθηκε αρχικά στις 28 Δεκεμβρίου 1966, ως μέρος του Tomorrow’s World του BBC – κοινοποιήθηκε στο Twitter, όπου συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 40.000 likes.
Το κλιπ διάρκειας 40 δευτερολέπτων ξεκινά με ένα αγόρι που λέει: «Οι άνθρωποι θα θεωρούνται περισσότερο ως στατιστικά στοιχεία παρά ως πραγματικοί άνθρωποι». Στη συνέχεια, μια κοπέλα είπε τη γνώμη της και είπε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο. Νομίζω πως όλες οι μηχανές παντού, θα κάνουν τα πάντα για σένα. Ξέρεις, θα βαρεθείς όπως κι εγώ να το κάνω. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο».
Τα θέματα που κυριάρχησαν στις δηλώσεις τους ήταν η ατομική βόμβα, ο υπερπληθυσμός και η άνοδος των ρομπότ, ενώ κάποια ανήλικα χάρισαν μία αχτίδα αισιοδοξίας, στέλνοντας μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς ανισότητες.
Σας θυμίζουν κάτι;
Ο κόσμος μπορεί να μην ζούσε μέχρι και το 2000, σύμφωνα με τους μαθητές, καθώς «κάποιος τρελός», μπορεί να έπαιρνε υπό τον έλεγχο του τις ατομικές βόμβες και να τις χρησιμοποιούσε.
Άλλο ένα ζήτημα που φάνηκε να τους απασχολεί ιδιαίτερα ήταν ο υπερπληθυσμός. Εκτίμησαν πως στο μέλλον δεν θα υπήρχε αρκετός χώρος για μονοκατοικίες και οι άνθρωποι θα ζούσαν, στριμωγμένοι, σε διαμερίσματα με ελάχιστα υλικά αγαθά, καθώς δεν θα χωρούσαν. Άλλοι, προέβλεψαν πως θα φτιαχτούν σπίτια και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να καλύψουν τις ανάγκες.
Ο άνθρωπος, παράλληλα, θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα να βρει δουλειά καθώς η τεχνολογία και τα ρομπότ θα είχαν καταλάβει όλες τις θέσεις. Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η πραγματικότητα δεν μοιάζει και εντελώς απίθανη.
Πηγή: in.gr


Latest News
Οι 17 μέρες – φωτιά για κυβέρνηση, η χαμένη ευκαιρία για 5G και τα εμπόδια για προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ

Ελληνας σεφ στους κορυφαίους της χρονιάς σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος προβάλλει τους θησαυρούς της ελληνικής γης μέσα από την κουζίνα του

Οι 15 πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτήν τη στιγμή!
Τα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές είναι… «τρελά» και η αξία των κορυφαίων ποδοσφαιριστών έχει φτάσει σε τιμές που προκαλούν ίλιγγο

Το νέο μυστήριο με τη Μόνα Λίζα
Αντίγραφο ή αυθεντική, νεότερη εκδοχή της Τζοκόντας είναι ο πίνακας που πρόκειται να εκτεθεί στο Τορίνο;

Στόχος η μείωση των μολύνσεων από HIV κατά 58%
Καθυστερήσεις στη διάγνωση και θεραπεία κατά του HIV, ενώ η άγνοια και το στίγμα κυριαρχούν στον ελληνικό πληθυσμό

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι - Πώς εξελίσσεται η απάτη σε βάρος Τούρκων ποδοσφαιριστών
Ένα ατελείωτο γαϊτανάκι έχει στηθεί στο mega-σκάνδαλο στην Τουρκία με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών, του προπονητή Τερίμ, της τράπεζας Denizbank Levent και του ανώτατου στελέχους της Seçil Erzan

Σε δίκη η Μάντσεστερ Σίτι για τις οικονομικές παραβάσεις στην Premier League
Η Μάντσεστερ Σίτι θα οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις οικονομικές παραβάσεις, στα τέλη του 2024

Προληπτική αγωγή θα μειώσει τις μολύνσεις HIV πάνω από 30%
Καθυστερημένη η διάγνωση του HIV στη χώρα μας, παρά την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου HIV και την συνταγογράφηση προληπτικής αγωγής

Οι 10 πλουσιότεροι συγγραφείς στον κόσμο
Κάποιοι γνώρισαν την επιτυχία με ρομάντσα, άλλοι με θρίλερ, όλοι όμως πέτυχαν να γίνουν πασίγνωστοι και πολυδιαβασμένοι

Στο «σφυρί» το πουκάμισο που φορούσε η Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της
Το 2019 ήταν μεταξύ των εκθεμάτων στο Παλάτι του Κένσινγκτον στην έκθεση «Diana: Her Fashion Story»

Ένας σούπερ υπολογιστής για να σωθεί η Δήλος
Ενα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις αρχαιότητες πρόκειται να εγκατασταθεί στο κυκλαδίτικο νησί, που είναι ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO