Τα τελευταία χρόνια, ο Μπιλ Γκέιτς έχει γίνει σχεδόν τόσο γνωστός για τις αναγνωστικές του συστάσεις όσο και για τη φιλανθρωπία και την επιχειρηματική του οξυδέρκεια.

Ο συνιδρυτής της Microsoft είναι ένας αδηφάγος αναγνώστης, ολοκληρώνει περίπου 50 βιβλία κάθε χρόνο . Δύο φορές το χρόνο, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δημοσιεύει μια επιλογή από προτάσεις βιβλίων στο προσωπικό του blog.

Όπως επισημαίνει το CNBC, το γούστο του κυμαίνεται από επιστημονική φαντασία μέχρι αυτοβελτίωση και βιβλία για επιχειρήσεις. Πράγματι, ο Γκέιτς στο παρελθόν είχε πει ότι μια από τις καλύτερες συμβουλές που θα μπορούσε να μοιραστεί είναι απλώς να «διαβάζει πολύ», περιγράφοντάς το ως έναν από τους καλύτερους τρόπους για να βρει κανείς νέα ενδιαφέροντα και να εντοπίσει πιθανές δεξιότητες.

Μπιλ Γκέιτς: Τα βιβλία και τα τραγούδια που προτείνει για το φετινό καλοκαίρι και μια εκπομπή του Netflix

«Ήμουν τυχερός που είχα γονείς που με ενθάρρυναν να διαβάσω», είπε σε μια συνέντευξη του 2017 στο Time . «Το διάβασμα τροφοδοτεί μια αίσθηση περιέργειας για τον κόσμο, κάτι που νομίζω ότι με βοήθησε να προχωρήσω στην καριέρα μου και στη δουλειά που κάνω τώρα με το ίδρυμά μου».

Το να τελειώνεις ένα βιβλίο την εβδομάδα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Αλλά μια πρόσφατη ανακοίνωση από το Spotify διευκολύνει την επίτευξη των στόχων που θέτει ο Γκέιτς.

Η πλατφόρμα δημιούργησε πρόσφατα περισσότερα από 200.000 ηχητικά βιβλία δωρεάν για χρήστες που πληρώνουν για το επίπεδο Premium 14,99 $ ανά μήνα. Εάν είστε συνδρομητής, θα μπορείτε να ακούτε έως και 15 ώρες ήχου βιβλίων το μήνα.

Εδώ είναι πέντε βιβλία που έχει συστήσει ο Μπιλ Γκέιτς όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία μπορείτε να ακούσετε δωρεάν στο Spotify.

Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow
της Gabrielle Zevin

Διάρκεια: 13 ώρες, 52 λεπτά

Τι είπε ο Γκέιτς: «Συνδέθηκα πραγματικά με την ιστορία — στην πραγματικότητα, μου θύμισε πολύ τη σχέση μου με τον Πωλ Άλεν και τη συνεργασία μας στη Microsoft. Το αύριο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία της περασμένης χρονιάς και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Η Ζέβιν είναι μια σπουδαία συγγραφέας που σε κάνει να νοιάζεσαι βαθιά για τους χαρακτήρες της».

Ακούστε το εδώ.

«Klara and the Sun»
του Kazuo Ishiguro

Διάρκεια: 10 ώρες, 16 λεπτά

Τι είπε ο Γκέιτς: «Αυτό το βιβλίο με έκανε να σκεφτώ πώς μπορεί να μοιάζει η ζωή με εξαιρετικά ευφυή ρομπότ—και αν θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα είδη μηχανών ως κομμάτια τεχνολογίας ή ως κάτι περισσότερο».

Ακούστε το εδώ.

«Team of Rivals»
της Doris Kearns Goodwin

Διάρκεια: 41 ώρες, 32 λεπτά

Τι είπε ο Γκέιτς : «Είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία για τον Αβραάμ Λίνκολν… Η Γκούντγουιν είναι μία από τους καλύτερους βιογράφους της Αμερικής και το «Team of Rivals» είναι αναμφισβήτητα το αριστούργημά της».

Ακούστε το εδώ.

«Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World»
του David Epstein

Διάρκεια: 10 ώρες, 46 λεπτά

Τι είπε ο Γκέιτς: «Πιστεύω ότι οι ιδέες του βοηθούν ακόμη και στην εξήγηση της επιτυχίας της Microsoft, επειδή προσλάβαμε ανθρώπους που είχαν πραγματικό εύρος στον τομέα τους και σε όλους τους τομείς. Εάν είστε γενικός που έχει νιώσει ποτέ ότι επισκιάστηκε από τους ειδικούς συναδέλφους σας, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.»

Ακούστε το εδώ.

«Why We Sleep»
του Μάθιου Γουόκερ

Διάρκεια: 13 ώρες, 51 λεπτά

Τι είπε ο Γκέιτς: «Όλοι γνωρίζουν ότι ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός — αλλά τι ακριβώς μετράει ως καλός ύπνος; Και πώς μπορείτε να κάνετε ένα να συμβεί;

«Ο Walker με έπεισε να αλλάξω τις συνήθειές μου πριν τον ύπνο για να αυξήσω τις πιθανότητές μου».

Ακούστε το εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus