Η Meta Platforms προχώρησε στη διάλυση του τμήματος Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης (Responsible AI), την ομάδα δηλαδή που είναι αφιερωμένη στη ρύθμιση της ασφάλειας των εγχειρημάτων τεχνητής νοημοσύνης καθώς αναπτύσσονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας.

Τα περισσότερα μέλη του τμήματος έχουν επανατοποθετηθεί στο τμήμα προϊόντων Generative AI της εταιρείας, ενώ κάποια άλλα θα εργάζονται τώρα στην ομάδα AI Infrastructure, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information, που έφερε πρώτη στην επιφάνεια το θέμα.

Η «τρύπα» του metaverse δεν… κατάπιε τον Ζάκερμπεργκ

Η ομάδα Generative AI, που συστάθηκε τον Φεβρουάριο, εστιάζει στην ανάπτυξη προϊόντων που δημιουργούν γλώσσα και εικόνες για να μιμηθούν την αντίστοιχη ανθρωπογενή λειτουργία. Το τμήμα προέκυψε καθώς εταιρείες σε όλη τη βιομηχανία της τεχνολογίας έριξαν χρήματα στην ανάπτυξη μηχανικής μάθησης για να μην μείνουν πίσω στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta συγκαταλέγεται μεταξύ των Big Tech που έχουν ξεκινήσει τον αγώνα δρόμου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η αναδιάρθρωση της Responsible AI έρχεται καθώς η μητρική εταιρεία του Facebook πλησιάζει στο τέλος του «έτους αποδοτικότητάς της», όπως την αποκάλεσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής, αυτό που έχει γίνει πράξη στην εταιρεία είναι μεγάλος αριθμός απολύσεων, συγχωνεύσεις ομάδων και αναδιανομή ρόλων.

Πάντως, η διασφάλιση της ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει δηλωμένη προτεραιότητα των κορυφαίων παικτών στο χώρο, ειδικά καθώς οι ρυθμιστικές αρχές και άλλοι αξιωματούχοι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις πιθανές βλάβες της εκκολαπτόμενης τεχνολογίας. Τον Ιούλιο, οι Anthropic, Google, Microsoft και OpenAI σχημάτισαν μια βιομηχανική ομάδα που επικεντρώθηκε ειδικά στον καθορισμό προτύπων ασφαλείας καθώς προχωρά η τεχνητή νοημοσύνη.

Αν και οι υπάλληλοι της Responsible AI έχουν πλέον διασκορπιστεί σε όλο τον οργανισμό, η ανακοίνωση της Meta Platforms αναφέρει  ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την «υπεύθυνη ανάπτυξη και χρήση τεχνητής νοημοσύνης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI