Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, διορθώνοντας αφενός μετά τη χθεσινή άνοδο αλλά αποτυπώνοντας αφετέρου και ορισμένα απογοητευτικά αποτελέσματα από τον κλάδο της λιανικής, ενώ αναμένουν και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,20% στις 35.079 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,23% στις 4.536 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,40% στις 14.227 μονάδες.

Wall Street: Μίνι τεχνολογικό ράλι

Σε επίπεδο τίτλων, η Lowe’s υποχωρεί σχεδόν 4%, αφού μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους. Επίσης, η Best Buy υποχωρεί περισσότερο από 5% μετά από τις μειωμένες προοπτικές του έτους και τη πτώση των εσόδων που ανακοίνωσε.

Τα παραπάνω έρχονται καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στην εβδομάδα κατά την οποία είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών και οι προσφορές της Black Friday. Φέτος, οι δαπάνες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών μπορεί να σημειώσουν ρεκόρ, σύμφωνα με μια έρευνα της Deloitte για τις Black Friday και Cyber Monday.

Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει τη δημοσιοποίησε τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που πραγματοποιήθηκε 31 Οκτωβρίου – 1η Νοεμβρίου. Οι επενδυτές ελπίζουν να συλλέξουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση για τα επιτόκια αφού η κεντρική τράπεζα άφησε το επιτόκιο αναφοράς στο 5,25%-5,50%.

Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και στην προσεχή συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street