Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από μια συνεδρίαση κατά την οποία η ανοδική κίνηση ήταν κλιμακωτή και ομοιόμορφη, έχοντας σημαντικές στηρίξεις από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,58% στις 35.151 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,74% στις 4.547 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,13% στις 14.284 μονάδες.

Πετρέλαιο: Ενίσχυση τιμής κατά 2 δολάρια το βαρέλι

Σε επίπεδο τίτλων, η Microsoft κέρδισε 2,5%, αφού ο CEO Satya Nadella είπε ότι ο πρώην επικεφαλής του OpenAi, Sam Altman, θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας AI.

Κέρδη άνω του 2,4% σημείωσε και η Nvidia, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της το απόγευμα της Τρίτης. Η αγορά τα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%.

Οι τεχνολογικές και επικοινωνιακές υπηρεσίες ήταν οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στον S&P 500, με άνοδο 1,4% και 1,1% αντίστοιχα. Η Palo Alto Networks σημείωσε άλμα 5,4%, ενώ η Intel κέρδισε 2,2%. Εν τω μεταξύ, η Paramount σημείωσε άνοδο 7,3%, ακολουθούμενη από τη Netflix, η οποία κέρδισε 2,2%.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της αργίας των Ευχαριστιών. Η Παρασκευή θα είναι επίσης μια σύντομη ημέρα συναλλαγών. Οι συναλλαγές γύρω από την εορτή των Ευχαριστιών ήταν ασταθείς τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500, σύμφωνα με το Stock Traders’ Almanac.

Ιστορικά, ο S&P 500 έχει κερδίσει περίπου 5% σε διάστημα 100 ημερών στο διάστημα μεταξύ της τελευταίας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και της πρώτης μείωσης των επιτοκίων, σύμφωνα με την Strategas. Βέβαια, ο οίκος σημείωσε ότι ο S&P 500 πέφτει σε ένα κατώτατο σημείο άνω του 23% σε διάστημα 200 ημερών μετά την πρώτη μείωση επιτοκίων.

«Παραμένουμε θετικοί στις μετοχές και αναμένουμε διεύρυνση των ράλι που σημειώθηκαν πρόσφατα, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει μια βιώσιμη οικονομική επέκταση, αν και με μέτριο ρυθμό», έγραψε ο John Stoltzfus, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer.

“Ένα από τα πράγματα που τροφοδότησαν αυτό το πρόσφατο ράλι από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα ήταν η πτώση των αποδόσεων του Δημοσίου κατά περίπου μισό τοις εκατό, που προφανώς στηρίζει τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων”, δήλωσε ο Tom Hainlin, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Ascent Privat Capital Management.  Βέβαια, σημείωσε ότι οι δημοσιονομικές δαπάνες και τα ζητήματα του ελλείμματος θέτουν τον κίνδυνο ανοδικών πιέσεων στις αποδόσεις.

“Έτσι, εξακολουθούμε να βλέπουμε μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων, αλλά μέχρι στιγμής η πτώση των αποδόσεων έχει πραγματικά στηρίξει αυτές τις τιμές των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε ο Hainlin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street