Για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη στήριξη της καλλιέργειας βαμβακιού και συνολικά του εκκοκκιστικού κλάδου μίλησε ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «6οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βάμβακος», που διοργανώθηκε από την Ένωση Εκκοκκιστών Ελλάδος, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Εκπροσωπώντας το ΥπΑΑΤ, ο υφυπουργός κ. Σταμενίτης τόνισε ότι πάντοτε η συζήτηση για την καλλιέργεια βάμβακος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αφορά  ένα προϊόν δυναμικό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με ξεχωριστή σημασία για την ελληνική οικονομία και τον πρωτογενή μας τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο ΥφΑΑΤ, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύουν σταθερά στην καλύτερη προώθηση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές, ενώ, τόνισε, ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, υπό τον υπουργό Λευτέρη Αυγένακη, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους φορείς του κλάδου για τη στήριξη του και τον σχεδιασμό πολιτικών για να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα  προβλήματα.

Βαμβάκι: Μείωση του ελαχίστου πλαφόν (ηρτημένης) ζητά η ΔΟΒ 

Πλέγμα παρεμβάσεων

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, έχει ληφθεί μέριμνα για τη στήριξη της καλλιέργειας του βαμβακιού, μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων που αφορούν και στους δύο Πυλώνες, των άμεσων ενισχύσεων και της αγροτικής ανάπτυξης.

Ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών του κλάδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό βαμβάκι, ο «λευκός χρυσός» όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, αποτελεί ένα εθνικό εμβληματικό προϊόν και πρέπει, μέσα από τη συνεργασία όλων μας, να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, να προσελκύσουμε νέους καλλιεργητές, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την καλλιέργεια και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO