Με την πολύτιμη συμβολή της Coca Cola, και του ΟΤΕ δευτερευόντως, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταφέρνει να κρατήσει το θετικά του πρόσημο, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των τίτλων του βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,31% στις 1.252,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 91,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.056,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,30% στις 1.052,47 μονάδες.

«Ανώμαλη προσγείωση» μετά το ράλι – Τι βλέπει η Societe Generale για τα κέρδη των εισηγμένων

Τζίρος από ΕΤΕ, στήριξη από Coca Cola

Με την μετοχή της Εθνικής να έχει διακινήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ τζίρο και την Coca Cola να σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 4%, το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα των 1.250 μονάδων, χωρίς όμως να δίνει το μήνυμα ότι έχει τις δυνάμεις ευρύτερα να μείνει πάνω από το ψυχολογικό αυτό όριο. Ειδικά μάλιστα όταν η αυριανή ημέρα είναι κρίσιμη για την Εθνική.

Όπως σχολιάζει στον ot.gr χρηματιστηριακή πηγή, η αγορά χρειάζεται ρευστότητα και οι πιέσεις που βλέπουμε ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με τις προσπάθειες αρκετών χαρτοφυλακίων να είναι σε ετοιμότητα κεφαλαίου ενόψει κάποιων αναταράξεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Αν δούμε μάλιστα τη μεγάλη εικόνα, ο Νοέμβριος μέχρι τώρα μόνο θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί για την πλειονότητα των τίτλων, επομένως κάποιες κινήσεις ενθυλάκωσης κερδών είναι εύλογες.

Στη μεγάλη εικόνα εστιάζουν και οι περισσότεροι αναλυτές για το ΧΑ, που πλέον βλέπουν την ελληνική αγορά στο νέο έτος. Οι θέσεις των ξένων άλλωστε κλείνουν έως το τέλος του μήνα, με το διακύβευμα της επόμενης ημέρας να είναι να αντιστραφεί η τάση της εκροής που υπήρξε από τον Μάιο μέχρι σήμερα. Και αυτή η αντιστροφή να συνοδευτεί με πιο μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, όπως αυτά που μπήκαν σε Εθνική και Alpha Bank τον Νοέμβριο, ώστε ισχυροποιηθεί η επενδυτική βάση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 4,58%, με τον ΟΤΕ να ακολουθεί με +1,95%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.

Από την άλλη, Autohellas, Quest και Σαράντης χάνουν πάνω από 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Aegean και Eurobank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Cenergy, ΟΠΑΠ, ALpha Bank, ΕΛΧΑ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα