Σε πλάγια κίνηση συνεχίζουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, εμφανίζοντας μεικτά πρόσημα, αφού κυριαρχούν οι κινήσεις προσαρμογής μετά και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 7.489 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,18% στις 15.929 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 7.243 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στην Ασία

Οι αγορές επηρεάζονται από τα στοιχεία για τον δανεισμό της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιρουμένων των τραπεζών, ήταν 14,9 δισ. στερλίνες τον Οκτώβριο, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο δανεισμού για τον μήνα από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1993.

Ήταν επίσης υψηλότερο από τις προβλέψεις της συναίνεσης και από τις προβλέψεις του Μαρτίου από το ανεξάρτητο Γραφείο Υπευθυνότητας Προϋπολογισμού ύψους 13,7 δισ. στερλινών. Οι φορολογικές εισπράξεις ήταν 2,7 δισ. λίρες υψηλότερες σε ετήσια βάση στα 57,9 δισ.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές περιμένουν ομιλίες από αρκετούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Christine Lagarde. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε απότομα στο 2,9% τον Οκτώβριο, από 4,3% τον προηγούμενο μήνα, αλλά τα μέλη της ΕΚΤ έδειξαν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων δεν είναι προ των πυλών ακόμη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας, Pablo Hernandez de Cos, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι «πρόωρο» να μιλήσουμε για την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων, ενώ ο Γάλλος ομόλογος του Francois Villeroy de Galhau είπε ότι τα επιτόκια έχουν φτάσει σε ένα οροπέδιο όπου πιθανότατα θα παραμείνουν για τα επόμενα τρίμηνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές