Λίγες ώρες απομένουν για τη φετινή Black Friday, με τους καταναλωτές να μελετούν τις προσφορές καθώς και το πού θα επενδύσουν τα χρήματά τους. Η Black Friday είναι, ουσιαστικά, η ευκαιρία για τους καταναλωτές να αποκτήσουν προϊόντα που επιθυμούν – κυρίως είδη μόδας και ηλεκτρονικές συσκευές–, καθώς μπορούν να τα βρουν σε αρκετά χαμηλότερες τιμές.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης, μεγάλοι και μικροί, προβάλλουν και φέτος την online παραγγελία και την παραλαβή από το δρόμο για την ευκολία των αγοραστών που θέλουν να αποφύγουν τα καταστήματα.

Black Friday: Η ιστορία πίσω από την καταναλωτική γιορτή

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πώς το ενδιαφέρον φέτος είναι πιο έντονα από άλλες χρονιές. Οι καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα της Klarna, ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρονικά είδη (55%), είδη ένδυσης και υπόδησης (52%) και προϊόντα ομορφιάς (25%).

Το 69% των καταναλωτών σκοπεύει να επενδύσει σε αγορές υψηλής αξίας, όπως ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και έπιπλα, με την προτίμηση των ελλήνων καταναλωτών να στρέφεται στις ηλεκτρονικές αγορές.

Μιλώντας  στον ΟΤ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Μάκης Σαββίδης, εκφράζει αισιοδοξία για την εμπορική κίνηση καθώς όπως σημειώνει υπάρχει ζήτηση και διάθεση για αγορές. Οι πωλήσεις πάνε καλύτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι ενώ η μέση απόδειξη, δηλαδή αυτό που δαπανούν κατά μέσο όρο οι καταναλωτές είναι μικρότερο.

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι οι καταναλωτές στρέφονται σε αγορές ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, από τηλεοράσεις μέχρι και smartphone!

Οι διαδικτυακές αγορές κερδίζουν δυναμική, καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι καταναλωτές θα επιλέξουν ψηφιακές αγορές αντί για επισκέψεις σε φυσικά καταστήματα, αποτυπώνοντας μια ουσιαστική αλλαγή στην αγοραστική συμπεριφορά.

Ήδη οι μεγάλες αλυσίδες έχουν δοκιμάσει τις αντοχές των συστημάτων τους, τα λεγόμενα stress tests, με τις περισσότερες να έχουν ενημερώσει ηλεκτρονικά τους πελάτες να σπεύσουν να γραφτούν στα ενημερωτικά τους δελτία (newsletters) για να μάθουν πρώτοι «τις μεγαλύτερες εκπτώσεις της χρονιάς».

Η Black Friday και ο ρόλος της Air fryer

Η φριτέζα αέρος ή αλλιώς Air fryer είναι μια από τις πολυζήτητες ηλεκτρικές συσκευές τον τελευταίο ένα χρόνο και βρίσκεται ψηλά στη λίστα των αγορών ενόψει Black Friday.

Οι φριτέζες αέρος σύμφωνα με τους ειδικούς κατασκευάστηκαν για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Ωστόσο οι συγκεκριμένες φριτέζες αέρος, επειδή μαγειρεύουν χωρίς ή με ελάχιστο λάδι, αποτελούν τώρα και το κύριο όπλο τον νοικοκυριών απέναντι στο ακριβό ελαιόλαδο.

Χιλιάδες είναι τα βιντεάκια που κατακλύζουν καθημερινά τα social media και κυρίως το Tik Tok, με υγιεινές και πρωτότυπες συνταγές που μπορείς να μαγειρέψεις εύκολα και γρήγορα.

@fooddolls Air Fryer Chicken and Veggies #airfryer #chicken #fooddolls #healthyrecipes ♬ Little Things – Adrian Berenguer

@rosannagray150 This turned out so delicious! #easyrecipe #breakfastideas #airfryerrecipes #eggfrittata ♬ Strut – Kyle Walker

H φριτέζα αέρος είναι μια εξαιρετική συσκευή κουζίνας για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τηγανητά φαγητά χωρίς τις ενοχές της χρήσης υπερβολικής ποσότητας λαδιού.

Υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, μέγιστη απόλαυση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, είναι οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να έχουν στην κουζίνας τους μια φριτέζα αέρος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία