«Αδιαπραγμάτευτο» είναι το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι αναφερόμενος σε μια από τις πιο ρηξικέλευθες προεκλογικές θέσεις του που σύντομα να κληθεί να υλοποιήσει στην πράξη. Η δήλωση αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X μέσω του γραφείου του.

Ήταν μια σαφής απάντηση από μέρους του Μιλέι ο οποίος αποκάλεσε «ψευδείς φήμες» διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδείξεις ότι επιλέγει ένα πιο μετριοπαθές υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με αυτό που αναμενόταν.

Πιάνει το «αλυσοπρίονο» ο Μιλέι – Αρχίζει η «θεραπεία του σοκ»

Η διοίκηση του οργανισμού της Κοινωνικής Ασφάλισης της Αργεντινής ANSES, για τον οποίο ο Μιλέι έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και επιδοτήσεις, θα ανατεθεί στον οικονομολόγο Osvaldo Giordano, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Ο ANSES είναι ένας αποκεντρωμένος κυβερνητικός οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης και αποτελεί τον κύριο διαχειριστή της κοινωνικής ασφάλισης και άλλων κοινωνικών παροχών στην Αργεντινή, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών και παιδικών επιδοτήσεων και της ασφάλισης ανεργίας.

Πιο μετριοπαθείς συνεργάτες;

Το γεγονός ότι ο Μιλέι τελικά δεν διόρισε κάποιον στενό σύμμαχο του για να ηγηθεί της διοίκησης του ANSES, κατά κάποιους, σηματοδοτεί μια μετατόπιση από τον προηγούμενο σχεδιασμό του νέου προέδρου.

Ο Horacio Marin, στέλεχος του ιδιωτικού ενεργειακού τομέα, επιβεβαιώθηκε επίσης ως νέος επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου YPF.

Ο Μιλέι αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια για να εφαρμόσει τα πιο ριζοσπαστικά μεταρρυθμιστικά του σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν τη δολαριοποίηση της οικονομίας, το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών όπως η YPF, κάτι που όπως επισημαίνει το Reuters, θα πάρει χρόνο για να αποδειχτεί εάν και πότε θα γίνουν πράξη….

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή