Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι εισήλθε η BP, καθώς έλαβε έγκριση από το υπουργείο Βιομηχανίας να λειτουργεί ως εταιρεία στη λιανική αγορά παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η BP, η οποία επικεντρώνεται πλέον στη μετατροπή της σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η κίνηση αυτή ήταν μέρος του σχεδίου της να επεκτείνει τις επενδύσεις της σε διάφορους τομείς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της ανανεώσιμης ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας.

BP: Αναζητά συνεργασίες για να ξεπεράσει την «καταιγίδα» των ΑΠΕ

Εξήντα χρόνια παρουσίας στην Ιαπωνία

Ο κολοσσός της εξόρυξης πετρελαίου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αλλά και προϊόντων πετρελαίου και λιπαντικών στην Ιαπωνία εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια, σχεδιάζει να επεκταθεί στον τομέα της ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες.

Πρόκειται για έναν στόχο ο οποίος εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο της ώστε να μπορεί να επιβιώσει στην παγκόσμια μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η BP Energy Japan (BPEJ), μέρος του τμήματος εμπορίας και ναυτιλίας της BP, θα λειτουργεί τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κέρδη τριμήνου

Σημειώνεται ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της BP ανέκαμψαν σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αλλά έμειναν πίσω από τις εκτιμήσεις, καθώς τα αδύναμα αποτελέσματα στον τομέα της εμπορίας φυσικού αερίου αντιστάθμισαν τις ισχυρές επιδόσεις στο πετρέλαιο.

Tα κέρδη της BP ήταν αρκετά χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα ρεκόρ, αλλά υψηλά με βάση τις συνθήκες, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις διατηρούν τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της BP το τρίτο τρίμηνο ήταν 3,29 δισ. δολάρια, μειωμένα από 8,15 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα,. Το ποσό ήταν πολύ χαμηλότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 4,05 δισ. δολάρια. Η τριμηνιαία επαναγορά μετοχών διατηρήθηκε στα 1,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια