Για την ανάγκη να αποκατασταθεί το εργατικό δίκαιο και να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, καθώς και για άλλα θέματα που το κράτος πρόνοιας και δικαίου συζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΕ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου. Το προεδρείο τόνισε ότι πρέπει «να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και η Εθνική Γενική, η οποία ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό και οι Κλαδικές Συμβάσεις οι οποίες κυριολεκτικά έχουν διαλυθεί.»

Αναλυτικά η δήλωση του προεδρείου

ΓΣΕΕ: Μείωση κατά 0,2% των πραγματικών μισθών, άλμα 5,9% στα κέρδη των επιχειρήσεων

«Επισκεφτήκαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημερώσαμε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν το κόσμο της μισθωτής εργασίας, ιδίως τους πιο φτωχούς, τους πιο επισφαλείς, τους πιο ευάλωτους συναδέλφους μας.

Την εποχή της μεγάλης ακρίβειας, η οποία απ’ ότι φαίνεται δεν είναι κάτι εφήμερο, περαστικό αλλά ήρθε για να μείνει, που έχουμε μειώσεις των αποδοχών, όχι των ονομαστικών αλλά της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους μισθωτούς της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί να αποκατασταθεί το δίκαιο και το λογικό, όπως νομίζω αναγνωρίζει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων, το εργατικό δίκαιο και κυρίως να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και η Εθνική Γενική, η οποία ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό και οι Κλαδικές Συμβάσεις οι οποίες κυριολεκτικά έχουν διαλυθεί. Αυτά, όπως και άλλα ζητήματα που αφορούν στο κράτος πρόνοιας, στο κράτος δικαίου, απασχόλησαν τη συζήτησή μας και είδαμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει και αυτή όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και νομίζω ότι ο λόγος της θα ακουστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν