Στον επιχειρηματικό κόσμο επεκτείνει η Amazon την τεχνολογία σάρωσης παλάμης, τη οποία σήμερα χρησιμοποιούν, ως εργαλείο ελέγχου ταυτότητας, οι εργαζόμενοί της για να εισέλθουν σε ένα γραφείο ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως οικονομικά δεδομένα ή αρχεία ανθρώπινων πόρων.

Οι εταιρείες που έχουν ήδη εγγραφεί για τη βιομετρική τεχνολογία περιλαμβάνουν την IHG Hotels and Resorts, τον κατασκευαστή περιστροφικών πυλώνων Boon Edam και την Kone, έναν κατασκευαστή κυλιόμενων σκαλών και ανελκυστήρων. Η Amazon δεν αποκάλυψε το κόστος της νέας υπηρεσίας.

Η γυναίκα που έφτασε στα… «ρετιρέ» της Amazon, μετά από απανωτές γκάφες

Όπως γράφει το CNBC, η εταιρεία παρουσιάζει την υπηρεσία ως μια φθηνότερη και πιο ασφαλή λύση για τις επιχειρήσεις σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εργαλεία ασφάλειας και ελέγχου ταυτότητας, όπως fobs, σήματα ή κωδικούς πρόσβασης.

«Οι επιχειρήσεις εκτιμούν το απόρρητο και την ευκολία για τους χρήστες τους, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φυσικές τοποθεσίες και στοιχεία λογισμικού με μια απλή κίνηση της παλάμης τους», δήλωσε ο Dilip Kumar, αντιπρόεδρος που επιβλέπει τις Εφαρμογές Web Services της Amazon.

Βιομετρικά συστήματα

Η Amazon έκανε το ντεμπούτο του βιομετρικού αυτού συστήματος το 2020 . Η τεχνολογία σχεδιάστηκε αρχικά ως ένας τρόπος για τους αγοραστές να πληρώνουν τις αγορές σύροντας το χέρι τους. Έχει αναπτυχθεί σε παντοπωλεία Whole Foods, σε ορισμένα καταστήματα Go και σε πολλά σούπερ μάρκετ Fresh. Οι αθλητικοί και ψυχαγωγικοί χώροι έχουν επίσης υιοθετήσει την τεχνολογία, όπως και ορισμένα εστιατόρια Panera Bread και μερικά Starbucks.

Ομάδες υπεράσπισης έχουν επικρίνει την υπηρεσία για ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια , υποστηρίζοντας ότι οδηγεί σε αυξημένη επιτήρηση. Η Amazon λέει ότι η αναγνώριση παλάμης είναι πιο ιδιωτική από άλλα βιομετρικά συστήματα «επειδή δεν μπορείς να προσδιορίσεις την ταυτότητα ενός ατόμου κοιτάζοντας μια εικόνα της παλάμης του». Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι δεν καταγράφει δεδομένα αγορών από σαρώσεις που συλλέγονται από καταστήματα εκτός Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής