Σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους, κατά κεφάλαιο, έως 100 εκατ. ευρώ και με ελάχιστο ποσό έκδοσης το ποσό των 80 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Ideal Holdings.

Το δάνειο θα έχει διάρκεια πέντε ετών. Σε επόμενες κινήσεις της η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου.

Ideal Holdings: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,14 εκατ. ευρώ

Who-is-who

Η IDEAL Holdings S.A. έλαβε τη σημερινή της μορφή το 2021 και είναι η μόνη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών που επενδύει με τη φιλοσοφία των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, χωρίς να επενδύει σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά σε υγιείς εταιρείες με ισχυρά οικονομικά στοιχεία, ομάδες διαχείρισης με ισχυρό ιστορικό και ορατή πορεία εξόδου. Η IDEAL Holdings επενδύει μέσω πλειοψηφικών θέσεων και πλειοψηφίας στην έδρα του διοικητικού συμβουλίου.

Μετά από το deal των 100 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των Attica Stores, η εταιρεία προχώρησε και σε άλλες συμφωνίες όπως για την απόκτηση της Byte, της Coleus και της Netbull, ενώ πούλησε με υψηλή υπεραξία την Three Cents στην Coca Cola HBC.

Στην μετοχική «Dream Team» της «νέας Ideal» θα ανήκουν πλην των αρχικών επενδυτών της (Olympia Group-Πάνος Γερμανός, το VNK Capital του Βασίλη και της Νέλλης Κάτσου, εταιρεία συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη, δυο ελληνικές τράπεζες) και του management των θυγατρικών της (Στ. Βυτόγιαννης, οικογένεια Σπ. Βυζάντιου), οι ιδρυτές μέτοχοι των Attica (K. Λαµπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Αλ. Σγουµπόπουλος) και τα άλλα «βαριά» ονόματα από την μετοχική σύνθεση της υπό εξαγορά επιχείρησης (Π. Λασκαρίδης, όμιλος Τσάκου, Ίδρυµα Ωνάση, Γ. Σαραντίτης, Ε. Βασιλάκης).

Η διοίκηση της Ideal τοποθετεί τον πήχη των φετινών ενοποιημένων εσόδων της στο κοντά στο «φράγμα» των 400 εκατ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι μόνα τους τα Attica «φέρνουν» μεγαλύτερο τζίρο από ότι οι άλλες μαζί θυγατρικές της εισηγμένης, με τα «νέα» EBITDA να εκτιμώνται πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ. Η Ideal Holdings είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 111% στο 9μηνο του 2023, με τα ενοποιημένα αποτελέσματα να περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα των θυγατρικών Astir, Coleus, BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics ενώ για την περίοδο 2023 έχουν συμπεριληφθεί και τα αποτελέσματα της εταιρείας Attica.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

«Η IDEAL Holdings A.E. (η Εταιρεία) σύμφωνα με το Ν.3556/2007 και τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Απριλίου 2014, ανακοινώνει την πρόθεσή της, λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών της αγοράς να προχωρήσει σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους, κατά κεφάλαιο, έως εκατό εκατομμύρια Ευρώ (100.000.000 Ευρώ) και με ελάχιστο ποσό έκδοσης το ποσό των ογδόντα εκατομμυρίων (80.000.000 Ευρώ), με διάρκεια πέντε (5) έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 59-74 του Ν. 4548/2018 όπως ισχύουν και όσες διατάξεις του Ν. 3156/2003 παραμένουν σε ισχύ μετά την έναρξη ισχύος του Ν. 4548/2018 (το «Ομολογιακό Δάνειο») και να διαθέσει τις ομολογίες του Ομολογιακού Δανείου (οι «Ομολογίες») μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και να τις εισαγάγει προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις