Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τις θετικές προκαταρκτικές αξιολογήσεις των αιτήσεων πληρωμών της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή ενέκρινε τη θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του πρώτου αιτήματος πληρωμής της Γερμανίας για επιχορηγήσεις ύψους 4 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του βασικού μέσου που βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος NextGenerationEU.

Η εφαρμογή του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης μια θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του δεύτερου αιτήματος πληρωμής της Ελλάδας για επιχορηγήσεις και δάνεια ύψους 3,6 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του RRF.

Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του τέταρτου αιτήματος πληρωμής της Ιταλίας για επιχορηγήσεις και δάνεια ύψους 16,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Επιτροπή απέστειλε τις θετικές προκαταρκτικές αξιολογήσεις της σχετικά με την ικανοποιητική εκπλήρωση των ορόσημων και των στόχων που απαιτούνται για τις αντίστοιχες πληρωμές από τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή (ΟΔΕ), ζητώντας τη γνώμη της. Η γνώμη της συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία πρέπει να δοθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων το πολύ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση της Επιτροπής.

Μετά τη γνωμοδότηση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, η Κομισιόν θα εκδώσει την τελική απόφαση για την εκταμίευση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς, σύμφωνα με τη διαδικασία εξέτασης. Μετά την έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή, μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εκταμιεύσεις προς τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία