Mε ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των επιχειρηματικών επενδύσεων και των ισχυρότερων δημοσίων δαπανών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Το ΑΕΠ, μέγεθος που μετράει το σύνολο των αγαθών και υπηρεσιών που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου, επιταχύνθηκε με ρυθμό 5,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση του υπουργείου. Η επιτάχυνση ξεπέρασε την αρχική μέτρηση του 4,9% και ήταν υψηλότερο από την πρόβλεψη 5% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Γερμανία: Στο 2,3% βούτηξε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Κατά κύριο λόγο, η ανοδική αναθεώρηση προήλθε από την αύξηση των μη οικιστικών επενδύσεων παγίου κεφαλαίου. Η κατηγορία αυτή παρουσίασε αύξηση 1,3%.

Οι κρατικές δαπάνες συνέβαλαν επίσης στην ενίσχυση της εκτίμησης για το γ’ τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν κατά 5,5% για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι καταναλωτικές δαπάνες αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, καθώς αυξήθηκαν μόλις κατά 3,6%, έναντι 4% από αρχική εκτίμηση.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό υπάρχουν μικτά μηνύματα.  Ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο δείκτης που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 2,8% , αναθεωρημένος προς τα κάτω κατά 0,1 %. Ωστόσο, ο σταθμισμένος  δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 3,6%, μια ανοδική κίνηση 0,1 ποσοστιαίας μονάδας.

Τα εταιρικά κέρδη επιταχύνθηκαν κατά 4,3% κατά τη διάρκεια της περιόδου, σε σχέση με την αύξηση κατά 0,8% το δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή