Σε νέα υψηλά έτους βρέθηκε σήμερα ο Dow Jones, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις δαπάνες των καταναλωτών, όπως και τα ισχυρά κέρδη της Salesforce του έδωσαν ώθηση, την ώρα που ο Nasdaq δεν κατάφερε να ακολουθήσει το θετικό κλίμα της Wall Street.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,47% στις 35.950 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,38% στις 4.567 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,23% στις 14.226 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν τον Νοέμβριο με σημαντικά κέρδη, τερματίζοντας ένα τρίμηνο σερί απωλειών. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο πάνω από 8% τον Νοέμβριο, ενώ ο Nasdaq κέρδισε σχεδόν 10%. Ο Dow σημείωσε άνοδο 8,8% τον Νοέμβριο, κλείνοντας τον καλύτερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 2022.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Salesforce σημείωσε άλμα 8,2%, λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η επιχείρηση δεδομένων cloud της Salesforce, η οποία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και το προϊόν τεχνητής νοημοσύνης Einstein GPT ήταν οι βασικοί οδηγοί των μεγεθών.

Πολλά από αυτά που είδαμε τον Νοέμβριο είναι απλώς η συνειδητοποίηση ότι η οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει καλά, ότι οι καταναλωτές είναι ανθεκτικοί και ότι η Fed είναι σε αναμονή, δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance. «Υποθέτοντας ότι αυτές οι συνθήκες θα παραμείνουν από τώρα μέχρι το τέλος του έτους -που είναι το πιο πιθανό σενάριο- πιστεύουμε ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός, όπως μετράται από τις προσωπικές δαπάνες (PCE), αυξήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες τον Οκτώβριο, δίνοντας πιθανώς περισσότερα κίνητρα στην Federal Reserve να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και ίσως να αρχίσει να τα μειώνει το 2024.

Ο δείκτης προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση και 3,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου. Σε επίπεδο μήνα η αύξηση ήταν 0,2%.

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 25 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 218.000, αυξημένες κατά 7.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 220.000, μειούμενος κατά 500 εβδομάδα με την εβδομάδα.

Το ποσοστό ανεργίας των ασφαλισμένων διαμορφώθηκε στο 1,3% για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στο 1.927.000. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 1.865.750, αυξημένος κατά 28.750 σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street