Η Skims, η σειρά ρούχων που συνίδρυσε η Κιμ Καρντάσιαν το 2019, εξασφάλισε πρόσφατα 270 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων, με αποτέλεσμα την αποτίμηση της εταιρείας σε περίπου 4 δισ. δολαρίων, όπως ανέφεραν οι New York Times στις 19 Ιουλίου. Σε τέσσερα χρόνια, η Skims συγκέντρωσε με επιτυχία 670  εκατομμύρια δολάρια.

Η Wellington Management, μια εταιρεία αναγνωρισμένη για την καθοδήγηση των επιχειρήσεων στη διαδικασία εισαγωγής στο χρηματιστήριο, πρωτοστάτησε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Επιπλέον, η Skims διόρισε τον Άντι Μιουρ, πρώην στέλεχος της Nike, ως οικονομικό διευθυντή της. Η συμπερίληψη ενός CFO είναι συχνά ενδεικτική μιας επικείμενης αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Γνώμη uINVST για το ΙΡΟ της Skims

Εν μέσω της πιθανότητας να εισέλθει  η εταιρεία στο χρηματιστήριο, οι περισσότεροι επενδυτές έχουν θετικό συναίσθημα απλώς και μόνο επειδή το όνομα πίσω από αυτό είναι η Κιμ Καρντάσιαν. Ωστόσο, ο αναλυτής μετοχών Γκούργκαβιν Τσαντχόουκ, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της uINVST, βασίζει τα επιχειρήματά του στα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας για πιθανή ισχυρή απόδοση μετοχών.

Στην ανάρτησή του στο X στις 28 Νοεμβρίου, μοιράστηκε όλες τις πτυχές που συμβάλλουν στην αισιόδοξη αποτίμηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου.

Όπως τόνισε ο Γκούργκαβιν, το εκτιμώμενο καθαρό κέρδος των 190 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023 σε σύγκριση με τα τρέχοντα κέρδη υποδηλώνει μια δυνατότητα σταθερής αύξησης της κερδοφορίας. Οι επενδυτές συχνά βλέπουν ευνοϊκά τις εταιρείες με αυξανόμενα κέρδη, ειδικά εάν πιστεύουν ότι η ανάπτυξη είναι βιώσιμη.

Στην ανάλυσή του, ο Γκούργκαβιν επεσήμανε επίσης ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με 21 φορές τα τρέχοντα κέρδη, τα οποία μπορεί να θεωρηθούν λογικά ή υποτιμημένα ανάλογα με τον κλάδο και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας. Εάν συγκρίσιμες εταιρείες του κλάδου διαπραγματεύονται πολλαπλάσια υψηλότερα, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η μετοχή έχει περιθώρια ανατίμησης.

Ως εκ τούτου, στην περίπτωση που η Skims βγει σε δημόσια διαπραγμάτευση, ενδέχεται να παρουσιαστεί ως μια ευκαιρία που οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή