Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρέθηκε η Κιμ Καρντάσιαν με αφορμή την ενασχόλησή της με τα κρυπτονομίσματα και το πλήρωσε ακριβά.

Όπως ανακοίνωσε η SEC, η σούπερ σταρ και influencer τηλεοπτικών ριάλιτι, δεν δήλωσε μια πληρωμή που έλαβε για τη διαφήμιση ενός crypto-στοιχείου στη ροή της στο Instagram.

«Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», ανέφερε σε δελτίο Τύπου ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

Διαβάστε επίσης: Σε ρόλο επιχειρηματικού συμβούλου η Κιμ Καρντάσιαν

Στο δελτίο αναφέρεται επίσης ότι η Καρντάσιαν, η οποία φέρεται να έχει περιουσία ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμφώνησε να πληρώσει 1,26 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την υπόθεση, σχετικά με μια προώθηση στο Instagram του EthereumMax. Θα είναι επίσης στη διάθεση των αχών για κάθε νέα πληροφορία, ενώ συμφώνησε να μην προωθήσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τρία χρόνια.

Διαβάστε  επίσης – Crypto – «παπαγαλάκι» η Καρντάσιαν;

250.000 δολάρια για ένα hashtag

Ωστόσο, η Καρντάσιαν, η οποία έχει χτίσει μια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης και τρόπου ζωής, ούτε παραδέχτηκε ούτε διέψευσε τα ευρήματα της ρυθμιστικής αρχής, ανέφερε η SEC.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Καρντάσιαν ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram τον περασμένο Ιούνιο την εξής ανάρτηση : «ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ CRYPTO;;; ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ETHEREUM MAX TOKEN».

Οι επενδυτές μήνυσαν την ίδια, τον πρώην σταρ του ΝΒΑ Πολ Πιρς και τον σούπερ σταρ μπόξερ Φλόιντ Μέιγουεδερ Τζούνιορ νωρίτερα φέτος για τα διαφημιστικά τους για το EthereumMax, κατηγορώντας τους ότι διογκώνουν τεχνητά την αξία του περιουσιακού στοιχείου.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια οι δύο celebrities κατηγορούνται πως συνεργάστηκαν, μαζί με τους «μυστηριώδεις δημιουργούς» που βρίσκονται πίσω από το EtheureumMax, προκειμένου να δημιουργήσουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την κερδοσκοπική αύξηση της τιμής του ψηφιακού νομίσματος. Καρντάσιαν και Μέιγουεδερ κατηγορούνται δε, πως συνέβαλαν στον στόχο αυτό με «ψευδή και παραπλανητικά μηνύματα τους», τα οποία πόσταραν στα social media.

Το EthereumMax δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή σύνδεση με το Ethereum, που είναι το δεύτερο κυριότερο ψηφιακό νόμισμα πίσω από το Bitcoin.

Μετά από μια ανοδική τροχιά που ξεκίνησε κυρίως την περασμένη άνοιξη, το κρυπτονόμισμα άρχισε να υποχωρεί και πλέον έχει απωλέσει περίπου το 97% της αξίας του από τον περασμένο Ιούνιο.

Η SEC υπογράμμισε ότι η Kardashian παρέλειψε να αναφέρει ότι πληρώθηκε 250.000 δολάρια για να δημοσιεύσει την ανάρτηση. Η ανάρτηση, η οποία περιείχε το hashtag «#ad», περιλάμβανε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο EthereumMax, ο οποίος δίνει στους χρήστες οδηγίες σχετικά με το πώς να αγοράσουν τα διακριτικά, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News