Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τα στοιχεία από την οικονομία της Κίνας να προβληματίζουν ελαφρώς τους επενδυτές, καθώς τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι διττά.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,2% και έκλεισε στις 7.073,2 μονάδες, διακόπτοντας ένα σερί τριών ανοδικών ημερών.

Πετρέλαιο: Πώς η αγορά περνάει στα «χέρια» αλγοριθμικών bots

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,19% και έκλεισε στις 2.505,01 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,53% στις 827,24 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε την ημέρα με πτώση 0,17% στις 33.431,51 μονάδες, αλλά ο Topix έκλεισε με άνοδο 0,32% στις 2.382,52 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,1% την τελευταία ώρα των συναλλαγών του, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 0,38%, κλείνοντας στις 3.481,88 και στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Οκτωβρίου.

Οι μακροοικονομικές ειδήσεις

Στα μάκρο της ημέρας, Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας επεκτάθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Caixin. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών ανέβηκε στο 50,7 τον περασμένο μήνα από 49,5 τον Οκτώβριο, καθώς η άνοδος των νέων παραγγελιών βοήθησε στην άνοδο της εργοστασιακής παραγωγής.

Ο δείκτης PMI Νοεμβρίου κατέγραψε την ταχύτερη επέκταση του τελευταίου τριμήνου και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Reuters για 49,8. Ωστόσο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Παράλληλα, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο εν μέσω πτώσης της εγχώριας και διεθνούς ζήτησης, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα.

Ο τελικός δείκτης au Jibun Bank Japan’s manufacturing purchasing managers έπεσε στο 48,3 τον περασμένο μήνα από 48,7 του Οκτωβρίου, αλλά ήταν οριακά καλύτερος από την αρχική ένδειξη του 48,1.

Τέλος, το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο μειώθηκε στο 2,5% από 2,6 τον προηγούμενο μήνα. Η ένδειξη ήταν επίσης ελαφρώς χαμηλότερη από την πρόβλεψη της δημοσκόπησης του Reuters για 2,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές