Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ανοίγουν τον Δεκέμβριο οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εξακολουθούν να παίρνουν ώθηση από τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού, δεδομένης και της αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,37%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,91% στις 7.522 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,53% στις 16.301 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 7.345 μονάδες.

Τα επιτόκια

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν επανειλημμένα κάμψει τις προσδοκίες των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, επιμένοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί πότε μπορεί να έρθουν. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία οδήγησαν τους αναλυτές της αγοράς να εκτιμήσεις ότι η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και ίσως να εξετάσει μια πρώτη μείωση των επιτοκίων από τον Απρίλιο.

ΟΠΕΚ+

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν αφού ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε δεν θα υπάρξει επίσημη παράταση των περικοπών παραγωγής. Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία επέκτεινε την εθελοντική περικοπή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα στο πρώτο τρίμηνο και άλλα μέλη ανακοίνωσαν τις δικές τους μειώσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση Nationwide Price Index. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%. Η μέση τιμή κατοικίας στη χώρα υπολογίστηκε στις 258.557 στερλίνες, χαμηλότερα από τις 259.423 στερλίνες τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές