Τετραπλάσιο ετήσιο εισόδημα από όσο οι Gen Z και η Gen X ήτοι 525.000 δολάρια δηλώνουν ότι χρειάζονται οι millennials για να είναι ευτυχισμένοι. Αυτό προέκυψε από έρευνα που διενήργησε η The Harris Poll για λογαριασμό της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Empower, ρωτώντας 2.034 ενήλικες Αμερικανούς σε τι ποσό αποτιμούν την ευτυχία.

Οι millennials προτιμούν να ζήσουν… παρά ανελιχθούν επαγγελματικά

Ο μέσος ερωτώμενος είπε ότι πιστεύει ότι χρειάζεται ετήσιο μισθό 284.167 δολαρίων για να είναι ευτυχισμένος και για τους millennials, αυτό το ποσό ήταν πολύ υψηλότερο στα 525.000 δολάρια.

Οι Gen Z είπαν ότι θα χρειαζόταν μισθός 128.000 δολαρίων για να είναι ευτυχισμένοι, ο Gen X είπε ότι θα ήταν ευχαριστημένος με 130.000 δολάρια και οι boomers υπολόγισαν το ποσό της… ευτυχίας στα 124.000.

Και, ενώ ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για το με πόσα χρήματα θα ήταν ευτυχισμένος, κοινός παρονομαστής σε όλες τις απαντήσεις είναι ότι, χωρίς αμφιβολία, και για τους Αμερικανούς, για πολλούς από αυτούς τουλάχιστον, αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος, ιδιαιτέρως για τους millennials.

Δύσκολη εποχή για όλους, περισσότερο για τους millennials

Αυτό, σύμφωνα με το Business Insider, πιθανότατα οφείλεται στο βάρος του χρέους που έχει αυτή η γενιά, σε συνδυασμό με το κόστος ανατροφής παιδιών και στέγασης.

Τα δεδομένα εξηγούν τα πράγματα καλύτερα. Ξεκινώντας με τον πληθωρισμό, οι ΗΠΑ μπορεί, όπως εκτιμούν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed, να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2%, όμως, η μείωση του πληθωρισμού δεν είναι αρκετή για να αισθάνονται οι καταναλωτές ανακούφιση στα οικονομικά τους. τους.

Η οικονομική ευημερία των millennials έχει πέσει κατακόρυφα, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη ευημερίας που καταρτίζει η Morning Consult. Ενώ η αξιολόγηση ευημερίας των baby boomers αυξήθηκε στο 4,04 από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023, η βαθμολογία των millennials μειώθηκε στο 0,94. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα μεγάλα χρέη είναι καθοριστικά για τους millennials αυτήν τη στιγμή. Οι πληρωμές φοιτητικών δανείων ξανάρχισαν τον Οκτώβριο μετά από μια παύση τριών ετών και οι millennials έχουν το μεγαλύτερο φοιτητικό χρέος από κάθε γενιά, με το μέσο ποσό να ανέρχεται συνολικά στα 42.637 δολάρια έναντι μέσου όρου 35.000 δολαρίων στο σύνολο των δανειοληπτών.

Ακόμη, μια πρόσφατη έρευνα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ν. Υόρκης διαπίστωσε ότι οι millennials είναι η μόνη γενιά με καθυστερήσεις πιστωτικών καρτών που υπερβαίνουν τα προ πανδημίας επίπεδα.

Το ιδιωτικό χρέος δεν είναι το μόνο πράγμα που βαραίνει τους millennials αυτήν τη στιγμή.

Το κόστος της φροντίδας και ανατροφής των παιδιών έχει τριπλασιαστεί από το 1991, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας, και οι τιμές των βρεφικών τροφών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1997, με βάση τα δεδομένα που επεξεργάζεται η NielsenIQ.

Επιπλέον, το υψηλό κόστος στέγασης δημιουργεί μια πρόσθετη πίεση – πάνω από το 75% των κατοικιών στην αγορά είναι απρόσιτα για τους αγοραστές της μεσαίας τάξης, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών, και ένα ρεκόρ ποσοστό 85% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν από Η Fannie Mae τον Οκτώβριο δήλωσε ότι είναι μια κακή στιγμή για να προχωρήσει κάποιος στην αγορά σπιτιού.

Από όλα αυτά συνεπάγεται ότι ενώ η παρούσα συγκυρία είναι μια δύσκολη στιγμή για τα οικονομικά πολλών Αμερικανών, οι millennials πλήττονται από την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τις οικονομικές πιέσεις δηλώνοντας τις προηγούμενες μέρες: «Οι ενέργειές μας έχουν επιδιορθώσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και βοήθησαν να μειωθεί ο πληθωρισμός στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Αλλά έχουμε ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνουμε: οι τιμές είναι ακόμα πολύ υψηλές για πάρα πολλές οικογένειες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ