Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, λέει η παροιμία, αλλά μήπως τελικά μπορεί πραγματικά να είναι σε θέση να την αγοράσουν. Αν ναι, νέες έρευνες που είδε το Insider ρίχνουν φως στις διαφορετικές αντιλήψεις κάθε γενιάς για το ποια θα ήταν αυτή η τιμή.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Empower δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από το The Harris Poll τον Αύγουστο που ρώτησε 2.034 Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω, ποιο πιστεύουν ότι είναι πραγματικά το κλειδί για την οικονομική ευτυχία. Αποδεικνύεται ότι το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ευτυχία μπορεί να αγοραστεί και ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι θα χρειαζόταν να έχει 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα για να είναι πραγματικά ευτυχισμένος οικονομικά.

Όταν πρόκειται για ετήσιο μισθό, ο μέσος ερωτώμενος πιστεύει ότι χρειάζονται $284.167 κάθε χρόνο για να είναι ευτυχισμένοι.

Τι πρέπει κανείς να κερδίζει ετησίως και ποια είναι η καθαρή αξία που απαιτείται για να πετύχει την ευτυχία σύμφωνα με κάθε γενιά:

  • Gen Z: $128.000, με καθαρή αξία $487.711
  • Millennials: $525.000, με καθαρή αξία $1.699.571
  • Gen X: $130.000, με καθαρή αξία $1.213.759
  • Boomer: $124.000, με καθαρή αξία  $999.945

Οι άνδρες είπαν ότι έπρεπε να κερδίζουν 381.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι γυναίκες είπαν ότι 183.000 δολάρια θα τις έκαναν ευτυχισμένες.

Μια μελέτη του 2023 που συντάχθηκε από έναν τον νομπελίστα Ντάνιελ Κάνεμαν διαπίστωσε ότι η ευτυχία μπορεί να βελτιωθεί με υψηλότερες αποδοχές έως και $500.000 ετησίως, υποστηρίζοντας τις προβλέψεις των ερωτηθέντων millenials.

Αν είσαι δυστυχής και πλούσιος τα επιπλέον λεφτά δεν βοηθούν

«Με απλούστερους όρους, αυτό υποδηλώνει ότι για τους περισσότερους ανθρώπους τα μεγαλύτερα εισοδήματα συνδέονται με μεγαλύτερη ευτυχία», είπε ο Μάθιου Κίλινγκσγουορθ, ανώτερος συνεργάτης στο Penn’s Wharton School και συν-συγγραφέας της μελέτης. «Η εξαίρεση είναι οι άνθρωποι που είναι οικονομικά ευκατάστατοι αλλά δυστυχισμένοι. Για παράδειγμα, εάν είστε πλούσιοι και δυστυχείς, επιπλέον χρήματα δεν θα βοηθήσουν. Για όλους τους άλλους, τα περισσότερα χρήματα συνδέθηκαν με την υψηλότερη ευτυχία σε κάπως διαφορετικούς βαθμούς».

Αυτό διαφέρει από μια μελέτη του 2010 από τον νομπελίστα Άνγκους Ντίτον διαπίστωσε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ευτυχία μόνο έως και $75.000 σε ετήσιες αποδοχές και μετά από αυτό το σημείο, τα επιπλέον χρήματα είχαν μικρό αντίκτυπο.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από τον ετήσιο μισθό. Σύμφωνα με την έρευνα, ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και τα φοιτητικά δάνεια επιβαρύνουν την οικονομική ασφάλεια των Αμερικανών και η άνεση να ξοδεύουν χρήματα σε καθημερινά είδη μπορεί να τονώσει το αίσθημα οικονομικής ευτυχίας. Για παράδειγμα, το 62% των millennials είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν $7 για έναν καθημερινό καφέ «λόγω της χαράς που φέρνει».

Τα οικονομικά δεδομένα μπορεί να βοηθούν

Τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα θα μπορούσαν να κάνουν πιο εφικτούς τους στόχους της οικονομικής ευτυχίας των Αμερικανών. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται καθώς οι ΗΠΑ ανακάμπτουν από την πανδημία. ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 3,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, μια μείωση από το 3,7% που ήταν ένα μήνα πριν.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει επίσης πατήσει παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων δεδομένων των ενθαρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό και η κεντρική τράπεζα δεν προβλέπει πλέον ύφεση καθώς το έτος πλησιάζει στο τέλος.

Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν το Insider, οι millennials εξακολουθούν να μην τα πηγαίνουν πολύ καλά σε αυτήν την οικονομία. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του δείκτη οικονομικής ευημερίας της Morning Consult, που παρακολουθεί την οικονομική ασφάλεια των ερωτηθέντων, η βαθμολογία των millennials μειώθηκε στο 0,94, σε σύγκριση με τη βαθμολογία 4,04 των baby boomers από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023. Μια αύξηση κατά μία μονάδα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της αύξησης των εισοδημάτων ή της αύξησης της πιστωτικής βαθμολογίας κατά 20 μονάδες, είπε η Morning Consult.

Η τελευταία Έρευνα Οικονομικών των Καταναλωτών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ωστόσο, είχε μια αχτίδα ελπίδας για τους millennials όσον αφορά την καθαρή αξία. Η καθαρή αξία για την τυπική οικογένεια αυξήθηκε κατά 37% από το 2019-2022, σύμφωνα με την έρευνα, και η μέση καθαρή αξία των Αμερικανών ηλικίας 35 έως 44 ετών ήταν $135.000 το 2022, από $105.610 το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus