Σε απόλυση περίπου 1.500 υπαλλήλων προχωρά ο γίγαντας του streaming Spotify, ένας αριθμός που αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου του προσωπικού που απασχολεί.

Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι να μειώσει το κόστος εργασίας προχωρώντας σε τρίτο γύρο περικοπών, μετά τις 600 απολύσεις που έγιναν τον Ιανουάριο του 2023 και τις 200 ακόμη απολύσεις τον Ιούνιο.

Και άλλες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας έχουν ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο, προβαίνοντας σε γύρους περικοπών θέσεων εργασίας από την αρχή του έτους, και ορισμένες από αυτές να μειώνουν ξανά το εργατικό δυναμικό τους, όπως για παράδειγμα οι Αmazon και LinkedIn, η οποία ανήκει στη Microsoft.

Μπιλ Γκέιτς: Ακούστε στο Spotify τις βιβλιοπροτάσεις του

Σε επιστολή προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, τόνισε ότι η εταιρεία προσέλαβε περισσότερους το 2020 και το 2021 λόγω του χαμηλότερου κόστους κεφαλαίου και ότι σήμερα πλέον δαπανώνται περισσότεροι πόροι από όσους απαιτούνται.

Το Spotify επένδυσε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να δημιουργήσει την επιχείρηση podcast του, υπέγραψε συνεργασίες με διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ και επέκτεινε την παρουσία του στην αγορά στις περισσότερες χώρες του κόσμου στην προσπάθειά του να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες έως το 2030.

Αυτή τη στιγμή έχει 601 εκατομμύρια χρήστες, από 345 εκατομμύρια στο τέλος του 2020.

Κέρδη στο τρίτο τρίμηνο

Το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε κέρδη, υποβοηθούμενη από τις αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες streaming και την αύξηση των συνδρομητών σε όλες τις περιοχές, και η εταιρεία προέβλεψε ότι ο αριθμός των μηνιαίων ακροατών της θα προσεγγίσει τα 601 εκατομμύρια το εορταστικό τρίμηνο.

Ο Ek ειχει δηλώσει στο Reuters εκείνη την εποχή ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα για να πάρει περισσότερα από κάθε δολάριο.

Τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι μια μείωση αυτού του μεγέθους θα είναι μεγάλη, δεδομένης της πρόσφατης θετικής έκθεσης κερδών και της απόδοσής της.

«Σε βάση τις περισσότερες μετρήσεις, ήμασταν πιο παραγωγικοί αλλά λιγότερο αποτελεσματικοί. Πρέπει να είμαστε και τα δύο», πρόσθεσε ο Ek.

Η εταιρεία θα δώσει στους εργαζόμενους οι οποίοι θα απολυθούν αποζημίωση που αντιστοιχεί σε πέντε μισθούς, αποδοχές διακοπών και κάλυψη υγειονομικής περίθαλψη για την περίοδο απόλυσης.

Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης μεταναστευτική υποστήριξη σε υπαλλήλους των οποίων το καθεστώς μετανάστευσης συνδέεται με την απασχόλησή τους.

«Συζητήσαμε για μικρότερες μειώσεις το 2024 και το 2025», είπε ο Ek. «Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το χάσμα μεταξύ της κατάστασης του οικονομικού στόχου μας και του τρέχοντος λειτουργικού μας κόστους, αποφάσισα ότι μια ουσιαστική ενέργεια για την εξισορρόπηση του κόστους μας ήταν η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα