Σε κλοιό πιέσεων είναι και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με το ενδιαφέρον των αγοραστών να έχει μεταφερθεί στις εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποιήσης του Russell 2000, αλλά και στην αναζήτηση σημαδιών που μπορεί να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,49% στις 36.028 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,37% στις 4.552 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13% στις 14.166 μονάδες.

Ομόλογα: Πτώση στις αποδόσεις την Ευρώπη

Σε επίπεδο τίτλων, η GitLab σημειώνει άλμα σχεδόν 14%, αφού η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα ξεπέρασε τις τριμηνιαίες οικονομικές προσδοκίες και εξέδωσε ισχυρές οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο.

Από την άλλη, η Land’s End σημειώνει απώλειες 9% καθώς η κερδοφορία της έδειξε σοβαρά σημάδια αδυναμίας σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η εταιρία λιανικών πωλήσεων ανακοίνωσε ζημιές 11 σεντς ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, από πτώση 5 σεντς που καταγράφηκε το ίδιο τρίμηνο το 2022.

Με το βλέμμα στη Fed

Πάντως το κλίμα στην αγορά δεν έχει επιδεινωθεί, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος, παρά τα πρόσφατα σχόλια από αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για το 2024, σύμφωνα με τον Jason Heller, ανώτερο εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Coastal Wealth. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν λίγοι ανοδικοί καταλύτες για τις μετοχές δεδομένου των υψηλών επιτοκίων, της αποδυνάμωσης των καταναλωτών και των μετριασμένων προσδοκιών για τα κέρδη», δήλωσε ο Heller.

Η Fed βρίσκεται επί του παρόντος σε μια «περίοδο παύσης», που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιορισμένα σχόλια από αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street