To success story της ΔΕΗ σκιαγράφησε, από το βήμα του συνεδρίου του Υπερταμείου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσης.

Η πρόσφατη εξαγορά της Κωτσόβολος σηματοδοτεί την μετατροπή της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορεί να αναπτύξει νέες συνεργασίες και να διεκδικήσει δυναμικά τη θέση που της αρμόζει στις διεθνείς αγορές.

Στάσσης: Νωρίτερα κατά ενάμισι χρόνο ο στόχος της ΔΕΗ για EBITDA 1,5 δισ

«Φλέρταρε» με την καταστροφή, έφτασε στην κορυφή

«Η επιτυχία της ΔΕΗ είναι επιτυχία της Ελλάδας, η ΔΕΗ γίνεται πρωταγωνιστής εξελίξεων και δύναμη εκσυγχρονισμού, το 2019 η ΔΕΗ βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας. Τότε θέσαμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της εταιρείας το οποίο κέρδισε την εμπιστοσύνη της αγοράς, σήμερα η ΔΕΗ εξυγιάνθηκε μέσα σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης και προχωρά μπροστά προσελκύοντας κεφάλαια δισεκατομμυρίων, η κερδοφορία της ΔΕΗ επέστρεψε στην κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Στάσσης.

Το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ στηρίχτηκε σε τρεις πυλώνες που κάθε μέρα «στεριώνουν» όλο και περισσότερο.

-Μετάβαση στην πράσινη ενέργεια μέσα από επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), απολιγνιτοποίηση κ.λπ.

-Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε όλες τις δραστηριότητες με επενδύσεις σε έξυπνους μετρητές και σε όλο το δίκτυο.

-Πελατοκεντρική Πολιτική: Θέλουμε να είμαστε πρώτοι επειδή ανταποκρινόμαστε σε αυτό που θέλει ο πελάτης. Παρά το μέγεθος της εταιρείας καταφέρνουμε να έχουμε νέα και ανακαινισμένα καταστήματα, νέα προϊόντα, σύγχρονα call centers, omnichannel, καταστήματα που λειτουργούν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα κι άλλες πολλές υπηρεσίες.

«Βιώσιμη αξία για την κοινωνία»

Η ανάπτυξη πάνω στους τρεις παραπάνω πυλώνες ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια της εταιρείας. Στην παρούσα φάση η ΔΕΗ υλοποιεί επενδύσεις για 1.300 MW, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των έργων της που σήμερα υπερβαίνει τα 670 MW. Η ανάπτυξη έρχεται επίσης, μέσα από επενδύσεις και εξαγορές, με πιο πρόσφατες της Κωτσόβολος και της ENEL Ρουμανίας, με τις οποίες επιτυγχάνει τη βελτίωση του πράσινου αποτυπώματος στην κοινωνία.

Ο κ. Στάσσης μίλησε για επερχόμενες αλλαγές στη ΔΕΗ, ώστε να ανταπεξέλθει απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία και να καταστεί ηγέτιδα στη διεθνή αγορά.

Ο κ. Στάσσης τόνισε τη σημασία της καλής συνεργασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το καλό της επιχείρησης συμβαδίζει με το καλό των εργαζομένων, προς όφελος όλων. Η ΔΕΗ δημιουργεί βιώσιμη αξία για όλους», κατέληξε ο κ. Στάσσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια