Μικρές κινήσεις χαμηλού ρίσκου κάνει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναμένοντας το placement για το 10% – 12% της HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ), το οποίο θα είναι ένα ακόμη τεστ για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη Λ. Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,07% στις 1.272,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.070,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,74% στις 1.043,28 μονάδες.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Η αγορά αναμένει να επιβεβαιώσει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης παραμένει ενεργή, περιμένοντας τα αποτελέσματα για τη διάθεση του 10% – 12% της HelleniQ Energy. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί η διάθεση πιθανόν στο 10%.

Στο μεταξύ οι κινήσεις στο ταμπλό είναι επιλεκτικές, με τους αγοραστές να «απαιτούν» καλύτερες τιμές για να δώσουν τις εντολές τους. Άλλωστε όσο κινούμαστε προς το τέλος της χρονιάς ουδείς θέλει να ρισκάρει να χάσει τις εντυπωσιακές του αποδόσεις, ειδικά όταν το 2024 ανοίγεται με αρκετές προκλήσεις μπροστά, με την ευαισθησία στο διεθνές κλίμα να είναι μεγαλύτερη.

Όπως σχολιάζει και ο Πέτρος Στεριώτης, CEO κυπριακής ΑΕΠΕΥ, «το ΧΑ έχει ανέβει στο “αλεξίπτωτο” και το βλέμμα του στρέφεται προς τα υψηλά δεκαετίας, με τις αναβαθμίσεις του κρατικού αξιόχρεου και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο να δημιουργούν αισιοδοξία για το νέο έτος. Η διαχείριση του ρίσκου επιβάλλεται ακόμη και όταν ένα Χρηματιστήριο κινείται επίμονα προς μια κατεύθυνση και οι διορθώσεις του μοιάζουν απλά “διακοσμητικές”, αναφέρει ο ίδιος.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης, Πειραιώς, Eurobank και ΕΥΔΑΠ ασκούν σημαντικές πιέσεις στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Εθνική, Autohellas, ΟΤΕ, Τιτάν, Aegean, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Από την άλλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια κερδίζουν 1,42%, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΕΛΧΑ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Βιοχάλκο. Χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες