Αδύναμος ήταν και πάλι ο FTSE 100 στο Λονδίνο, καθώς δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχτηκε, αλλά και τις προσπάθειες των υπολοίπων ευρωπαϊκών δεικτών να κινηθούν υψηλότερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,13% στις 7.544 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,21% στις 16.794 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,33% στις 7.551 μονάδες.

Κρυπτονομίσματα: Μαζικό ξεπούλημα στην αγορά – Βουτιά 7,5% για το Bitcoin

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Syensqo σημείωσαν άλμα άνω του 11% κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εταιρείας εξειδικευμένων χημικών μετά την απόσχισή της από τη βελγική πολυεθνική Solvay. Από την άλλη, η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Encavis σημείωσε πτώση 5% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της από equal-weight σε underweight.

Οι αγορές αναμένουν τις συνεδριάσεις της Federal Reserve, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Bank of England αυτήν την εβδομάδα, με τις πιθανές αποφάσεις ενδεχομένως να διαψεύσουν τις προβλέψεις των επενδυτών για το πόσο γρήγορα θα μειωθούν τα επιτόκια. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική στις αρχές του νέου έτους, εξαιτίας της πτώσης του πληθωρισμού. Αλλά αυτές οι προσδοκίες ενδεχομένως να μην επιβεβαιωθούν, καθώς και οι τρεις έχουν σηματοδοτήσει ότι θέλουν σαφέστερα στοιχεία αποδυνάμωσης των αγορών εργασίας πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Στο οικονομικό μέτωπο, τα βλέμματα θα στραφούν στις ανακοινώσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού ποσοστού ανεργίας και του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI), ενός κρίσιμου δείκτη για τον πληθωρισμό. Την Τετάρτη, τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν στην πολυαναμενόμενη περίληψη των οικονομικών προβλέψεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την επακόλουθη απόφασή της για τα επιτόκια. Επιπλέον, οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB), την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα κρατήσουν το ενδιαφέρον υψηλά.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εγκλωβισμένο στη συσσώρευση

Την ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση στο ίδιο εύρος συμπλήρωσε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο και πάλι κατάφερε να πλοηγηθεί εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, ρίχνοντας όμως σημαντικά τις συναλλαγές του σε επίπεδα που θύμισαν… γιορτές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,03% στις 1.275,50 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.271,89 μονάδων (-0,25%) και 1.276,92 μονάδων (+0,14%). Ο τζίρος ανήλθε στα 71,7 δισ. ευρώ και ο όγκος στα 16,1 εκατ.  τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 447,7 χιλ. τεμάχια αξίας 4,9 εκατ.  ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,05% στις 3.077,32 μονάδες, ενώ στο +0,01% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.182,26 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,25% στις 1.027,71 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές