Βουτιά προς τα 40.000 δολάρια καταγράφει τη Δευτέρα το Bitcoin, εν μέσω ενός ευρύτερου selloff στα κρυπτονομίσματα, μετά το ράλι, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έφτανε να χάνει έως και 7,5% υποχωρώντας στο επίπεδο των 40.521 δολαρίων, πριν εξισορροπήσει ορισμένες από τις απώλειες για να διαπραγματευτεί κατά 4% χαμηλότερα στα 42.095 δολάρια στη Σιγκαπούρη τη Δευτέρα.

Πτωτικά κινήθηκαν και μικρότερα tokens όπως Ether, XRP, Polkadot και Avalanche. Ένας δείκτης των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών στοιχείων μειώθηκε περίπου 4%, καταγράφοντας η μεγαλύτερη πτώση από τις 22 Νοεμβρίου.

Το Bitcoin «βλέπει» τις 50.000, αλλά το πάρτι γίνεται στα altcoins

Το Bitcoin έχει ενισχυθεί σημαντικά από την αρχή του έτους λόγω των προσδοκιών ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα επιτρέψουν τα πρώτα χρηματιστήρια Bitcoin spot που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, διευρύνοντας τη δυνητική βάση των επενδυτών κρυπτοστοιχείων. Τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια το επόμενο έτος ενθάρρυναν επίσης ένα ράλι στα ψηφιακά νομίσματα.

Ευρεία μόχλευση

«Η μόχλευση της αγοράς είχε αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Richard Galvin, συνιδρυτής της Digital Asset Capital Management, με έδρα το Σύδνεϋ. «Η τρέχουσα πτώση μοιάζει με απομόχλευση της αγοράς σε αντίθεση με οποιονδήποτε θεμελιώδη καταλύτη ειδήσεων».

Οι επενδυτές είναι επίσης προετοιμασμένοι αυτή την εβδομάδα για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Fed για το 2023, τα οποία και τα δύο θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιθετικά στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων.

«Είναι λογικό να βλέπουμε κάποια κερδοφορία», είπε στο Bloomberg, ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty. Αναμένει ότι οι αγοραστές θα υποστηρίξουν καλά την πτώση στα $40.000 έως $37.500.

Το Bitcoin έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 150% φέτος, ενεργοποιώντας μια ευρύτερη ανάκαμψη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την περσινή καταστροφή.

Αλλά το κρυπτονόμισμα παραμένει πολύ κάτω από το υψηλό ρεκόρ της εποχής της πανδημίας του 2021, σχεδόν 69.000 $.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News