Την προτροπή να απαγορέψει τα κρυπτονομίσματα έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, σε δηλώσεις του στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με το CNBC.

«Πάντα ήμουν βαθιά αντίθετος με τα κρυπτονομίσματα, το bitcoin, κ.λπ.» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας βάσει ενεργητικού, δεχόμενος τις ερωτήσεις της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας. «Η μόνη πραγματική περίπτωση χρήσης του είναι από εγκληματίες, εμπόρους ναρκωτικών, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για την αποφυγή των φόρων».

Τζέιμι Ντίμον: Τι θα έκανε ο ισχυρός άνδρας της Wall Street αν γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ

«Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα τα απογόρευα» πρόσθεσε.

Πρόκειται για την τελευταία ευθεία επίθεση του ισχυρού άντρα της Wall Street κατά των κρυπτονομισμάτων, αν και η τράπεζά του εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στο blockchain, την τεχνολογία που λειτουργεί τη βιομηχανία των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Ντίμον έχει αποκαλέσει το bitcoin «υπερβολική απάτη», ένα σχόλιο που αργότερα ανακάλεσε.

Κάτω από περαιτέρω ερωτήσεις της Γουόρεν, ο Ντίμον και αρκετοί άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων τραπεζών που παρουσιάσηκαν στην Επιτροπή στο πλαίσιο της συνηθισμένης ακρόασης για τον κλάδο, συμφώνησαν ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ίδιους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος με τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το θέμα σηματοδότησε μια σπάνια νότα ενότητας μεταξύ των τραπεζικών ηγετών και της Γουόρεν, που συνήθως ασκεί σκληρή κριτική στον κλάδο.

«Όταν πρόκειται για θέματα του τραπεζικού κλάδου, συνήθως δεν κρατάω το χέρι μου με τους διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτό είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Οι τρομοκράτες, οι έμποροι ναρκωτικών και τα κράτη-απατεώνες Θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση κρυπτογράφησης για τις επικίνδυνες δραστηριότητές των τρομοκρατών, εμπόρων ναρκωτικών  και κρατών απατεώνων. Ήρθε η ώρα να δράσει το Κογκρέσο» τόνισε η Γουόρεν

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto