Ουδέν νεότερο από το μέτωπο της Λ. Αθηνών και σήμερα, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να παραμένει στο στενό εύρος διακύμανσης για δέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση, χωρίς μάλιστα να δείχνει διαθέσεις να «σπάσει» τη συσσώρευση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,13% στις 1.277,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.082,13 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης άνοδο 0,01% στις 1.027,86 μονάδες.

Θετική στάση αναμονής στις ευρωαγορές

Στάση αναμονής

Η αγορά δεν δείχνει ούτε σήμερα διαθέσεις να αλλάξει το επίπεδο στο οποίο παραμένει επί δέκα συνεδριάσεις, αναμένοντας και αυτή με τη σειρά της τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα. Αν και τόσο η Federal Reserve, όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (οι δύο τράπεζες που επηρεάζουν περισσότερο το αθηναϊκό κλίμα) δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε κάποια αλλαγή της νομισματικής τους πολιτικής, η εστίαση θα βρεθεί περισσότερο στις εκτιμήσεις τους για τις επιδόσεις της οικονομίας και του πληθωρισμού την επόμενη χρονιά, καθώς θα επηρεάσουν ιδιαιτέρως τις αγορές παγκοσμίως.

Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, είναι προφανές ότι το ΧΑ στερείται ρυθμού και κατεύθυνσης, αλλά δείχνει ιδιαίτερη αντοχή σε πιέσεις που δέχεται ανά διαστήματα ειδικά σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Έτσι, παρά την επιβράδυνση του συναλλακτικού του ρυθμού, συντηρούνται τα επίπεδα, άρα και πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά στους μεγάλους δείκτες.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι εστίες ανησυχίας εντός της ελληνικής αγοράς, η οποία δυσκολεύεται να ακολουθήσει το μίνι ράλι που καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί δείκτες. Οι προσδοκίες για ένα Santa rally έχουν αρχίσει να κάμπτονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά έχουν επιδεινωθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Σαράντης βρίσκονται στο επίκεντρο των αγοραστών, καταγράφοντας κέρδη 1,48% και 1,13% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Εθνική, Βιοχάλκο, Aegean, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, Autohellas και Quest χάνουν 1,27% και 1,24% αντίστοιχα, με τς Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Alpha Bank, Cenergy, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΤΕ, Motor Oil και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών