Στη ΡΟΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Α.Ε., μεταβίβασε η REDS ΑΕ το σύνολο της συμμετοχής της στην εταιρεία ATHENS METROPOLITAN EXPO Α.Ε.. Η μεταβίβαση αφορά σε 15.586 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ή 11,67% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Smart Park: Και με τη βούλα στο χαρτοφυλάκιο της Trade Estates

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 12.12.2023 μεταβίβασε προς την εταιρεία ΡΟΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Α.Ε., το σύνολο της συμμετοχής της στην εταιρεία με την επωνυμία ATHENS METROPOLITAN EXPO Α.Ε., ήτοι 15.586 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ή 11,67% του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε €4,4 εκατ.
Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.»

Στα τέλη Οκτωβρίου, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της REDS εγκρίθηκε η πώληση του Smart Park μέσω της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας «ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε»,  στην εταιρία «Trade Estates», του ομίλου Φουρλή.

Η μεταβίβαση υλοποιήθηκε αφού εκπληρώθηκαν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο από 10 Οκτωβρίου συμφωνητικό πώλησης και αγοράς των μετοχών της εταιρείας, η οποία αποτελεί την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Smart Park, του μεγαλύτερου Εμπορικού Πάρκου στην Ελλάδα.

Η συμφωνημένη αξία του Smart Park για την συναλλαγή ανήλθε στα €110 εκ. (on a debt free-cash free basis). H αξία απόκτησης των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. ανήλθε σε €95,8 εκατ. και καλύφθηκε κατά μεγάλο ποσοστό (53%) από το σύνολο των καθαρών κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις