Σε νέα πολιτική αποδοχών και παροχών, συνολικής ετήσιας αύξησης 30.7 εκατ. ευρώ, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων, προχωράει από τον τρέχοντα Δεκέμβριο η «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.»

Σκλαβενίτης: Έκτακτη παροχή 300 ευρώ και στους 31.000 εργαζομένους του

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές κοντά στην επιχείρηση, τα βασικά σημεία της νέας πολιτικής είναι τα εξής:

  • Αύξηση αποδοχών ποσοστού – κατά μέσο όρο – 5,17% για 31.400 εργαζόμενους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.
  • Αύξηση Βασικού Μισθού σε 900 ευρώ για εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση και 960 ευρώ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο Εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960€ και 1.020€, αντίστοιχα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Πρόγραμμα παροχών

Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα Παροχών της Επιχείρησης διευρύνεται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των Εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες:

  • Χορήγηση παροχής ποσού 500 ευρώ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.
  • Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους Εργαζόμενους από 50 ευρώ σε 70 ευρώ.
  • Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50 ευρώ σε κάθε ανήλικο τέκνο Εργαζομένου σε χηρεία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του Προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε Εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των Εργαζομένων από την Επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Κατά τη διετία 2022-2023, η “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” συνέχισε τη σταθερή αύξηση των Θέσεων Εργασίας, προβαίνοντας σε προσλήψεις 7.150 Εργαζομένων.

Έκτακτη ενίσχυση

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η εταιρεία αποφάσισε την παροχή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 300 ευρώ στους εργαζόμενους της.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος της παραπάνω παροχής θα ξεπεράσει τα 9,3 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν εσωτερικά και αρκετοί άρχισαν να αναρτούν την σχετική είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιβράβευση

Πηγές που γνωρίζουν επισημαίνουν πως η διοίκηση του ομίλου προχωρά τα τελευταία χρόνια σε κινήσεις επιβράβευσης των υπαλλήλων, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Υπενθυμίζουν πως περίπου την ίδια εποχή πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε αυξήσεις και πρόσθετες παροχές, μεταξύ των οποίων και η χορήγηση έκτακτης παροχής 200 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις