Με πλούσιο πρόγραμμα και σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής σκηνής άνοιξε σήμερα η αυλαία του OT FORUM «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+».

Σε μια κομβική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία το συνέδριο θεσμός του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» φιλοδοξεί να συμβάλει παραγωγικά στο δημόσιο διάλογο για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ot.gr πιστή στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» θα μεταδίδει στιγμή προς στιγμή τις εξελίξεις από τον ιστορικό χώρο του Μικρού Χρηματιστηρίου.

Το OT FORUM μεταδοθεί live από τη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr), το in (in.gr), την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ (tanea.gr), την ιστοσελίδα της Εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr) την υβριδική τηλεόραση Mega Play και τα social media της Alter Ego Media.

Δείτε όλο το πρόγραμμα 

Παρακολουθήστε όλα όσα συμβαίνουν την πρώτη μέρα του συνεδρίου

21:04 ΤΕΛΟΣ – ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ – ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΥΡΙΟ

21:03 Ο Έλληνας πολίτης νιώθει ότι έχει φτωχοποιηθεί. Έχουμε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών

21:01 Δεν είμαστε της λογικής της σύγκρουσης, είμαστε της λογικής της κριτικής, και της λογικής των προτάσεων

21:00 Περιγράφει τη σημαντική έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού

20:58 Το «πράσινο» είναι στρατηγικό για ένα αριστερό κόμμα. Δεν μπορεί να υπάρξει πράσινη μετάβαση για προοδευτικό πρόσημο

20: 57 Το θέμα είναι να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στη οικονομία

20:55 Έχουμε πολλούς αναξιοποίητους πόρους

20:54 Θέλουμε ένα κράτος όχι με τους όρους κρατισμού, αλλά ένα κράτος σύγχρονο

20:52 Αυτό που πρέπει να μας έχει διδάξει η κρίση, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και οικονομίας

20: 50 Περιγράφει το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα, κυρίως για τους νέους. Μιλά για νέο θεσμικό πλαίσιο για τους servicers

20:49 Ο κ. Χαρίτσης αναφέρεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

20:48 Μιλά για τις προκλήσεις των ευρωεκλογών

20:46 Δεν απεμπολούμε την ιστορία μας, αλλά κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αντίβαρο στη μετατόπιση προς τα δεξιά

20:45 Μιλά για μια αριστερά, που θα λέει αυτά που πιστεύει και θα πιστεύει αυτά που λέει

20: 44 Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις: πράσινη μετάβαση, κοινωνικές ανισότητες και επανεκκίνηση της Δημοκρατίας. Θέλουμε να τοποθετηθούμε με σαφήνεια, σε όλα αυτά

20:43 Μιλά για τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ

20:42  «Νέα αριστερά» γιατί Θέλουμε να έχουμε πολιτικό πρόσημο, να έχουμε ένα σαφές ιδεολογικό πλαίσιο, που αναφέρεται σε όλον τον προοδευτικό κόσμο.

20.41 Επανήλθαμε. Στο πάνελ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης

20:34 Διάλλειμα

20.33: Έχουμε κάνει τα εργοτάξιά μας φυτώρια

20:31 Είναι σαφές ότι υπάρχει μια αεργία στη χώρα, δεν υπάρχει ανεργία. Η κοινωνία μας πλέον σε αυτά τα τεχνικά αντικείμενα να αποκτήσουν έναν άλλο σεβασμό, τονίζει και αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες. Υπάρχει πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού.

20: 30 Το δημόσιο είναι αδύναμο και δεν δίνει τις προτεραιότητες που πρέπει. Αναφέρει ως παράδειγμα τις προτάσεις που κατέθεσε ο όμιλος για τον Κηφισό και δεν έγινε κάτι.

20:29: Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα της καθημερινότητας

20:28 Ο κ. Σουρέτης μιλά για τις έξυπνες πόλεις και τις προοπτικές που διανοίγονται

20:25 Αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και το αυξημένο κόστος υποστήριξε ότι απαιτείται η βοήθεια του κράτους.

20:23 Ο κ. Σουρέτης μιλά για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας και για τις νέες τεχνολογίες

20:20 Επανήλθαμε. Στο πάνελ ο εντεταλμένος σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πέτρος Σουρέτης

20:18 Διάλλειμα

20:15 Στόχος είναι να έρχονται ειδοποιήσεις στα κινητά για όλες τις υποχρεώσεις των πολιτών.

20:11 Κατασκευάζεται ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ένας υπερυπολογιστής για την τεχνητή νοημοσύνη και το ελληνικό δημόσιο.

20:09 Σύντομα όλα τα πιστοποιητικά θα ανακτώνται ψηφιακά από οποιαδήποτε υπηρεσία.

20:06 Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρεται στον ψηφιακό βοηθό του ελληνικού δημοσίου που απαντά σε πάνω από 3.300 θέματα. Το mAlgov είναι ο ψηφιακός βοηθός του ελληνικού δημοσίου που εγκαινιάστηκε σήμερα.

Φωτό: Δημήτρης Μιχαλάκης

20:00 Επιστρέψαμε στο πάνελ ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

19:56 Διάλλειμα

19:50 Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας.

19:46 Για τις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εταιρεία, αναφέρεται ο κ. Στεργίου. «Βλέπουμε στο Φυσικό Αέριο Ελλάδος τις ανάγκες των πελατών μας».

19:44 Επιστρέψαμε στην ροή του προγράμματος μας. Στο πάνελ ο Αλέξανδρος Στεργίου (CIO Φυσικό Αέριο).

19:39 Διάλλειμα

19:38 Εκτίμησε ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται από το 2024.

19:35 Θα έρθουν και επενδυτικά κεφάλαια στις τράπεζες, εκτίμησε ο κ. Τανισκίδης.

19:32 Βέβαια, υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες ξέρουν τις κινήσεις των πελατών τους».

19:30 Ο κ. Τανισκίδης αναφέρετε στη νέα τράπεζα και υπογραμμίζει ότι «καταφέραμε να δούμε τον πελάτη στα μάτια, φτιάχνοντας την Optima Bank. Ο πελάτης ζητάει και κάτι εύκολο και απλό. Δεν θέλει ταλαιπωρία». «Ο πελάτης θέλει να του εξηγήσει η τράπεζα όλους τους όρους».

19:25 «Από κάθε τράπεζα που πέρασα υπήρξε επιτυχία του καιρού της», τόνισε ο κ. Τανισκίδης.

19:22 Επιστέψαμε και στο πάνελ βρίσκεται ο πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης

19:18  Διάλλειμα

19:10 «Το ESG λειτουργεί σαν όχημα μετασχηματισμού», ανέφερε η κ. Τροκούδη και πρόσθεσε ότι δημιουργούμε θυγατρική για το πράσινο ταμείο». Από την πλευρά του ο κ. Ομράν τόνισε οι εισηγμένες επιχειρήσεις και τομείς της οικονομίες πρέπει να λειτουργούν με ESG.

19:03 Επιστρέψαμε και στο πάνελ βρίσκεται ο Ορέστης Ομράν (Partner DLA, σύμβουλος ενεργειακών Θεμάτων και Ευρωπαϊκού Δικαίου) και η Ανθή Τροκούδη (διευθύντρια επικοινωνίας και βιωσιμότητας υπερταμείο.

18:58 Διάλλειμα

18:42 Για την τεχνολογία καθώς και την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων συζητά το νέο πάνελ.

18:36  Επιστρέψαμε από το διάλλειμα. Στο πάνελ ο Μάρκος Βερέμης (Partner BIG PI) και ο Σπύρος Μαγιάτης (CTO & Συνιδρυτής Workable)

18:33 Διάλλειμα

18:26 Με τα έργα που προωθούμε αναγεννώνται οι μικρομεσαίες κατασκευαστικές, είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

18:22 Ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι «έχουμε αναλάβει και το έργο για τις ενεργειακές κοινότητες».

«Υλοποιούμε έργα μισού δις για καθαρισμό των δασών και αντιδιαβρωτικά έργα».

18:16 Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικό για τη χώρα. Για το ΟΑΚΑ τόνισε ότι έχουμε τους πόρους να το ανακαινίσουμε και να γίνει ασφαλές.

18:15 Η πολιτεία ανέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ έργα 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025

18:12 Στο πάνελ ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

18:12  Επανήλθαμε στον ιστορικό χώρο του Μικρού Χρηματιστηρίου.

18:09 Διάλλειμα

18:05 Ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι θα έχουμε υψηλότερο πληθωρισμό την επόμενη δεκαετία απ’  ότι την προηγούμενη. Οι δύο τραπεζίτες αναφέρθηκαν και στη νέα περίοδο στην οποίαν εισέρχονται οι ελληνικές τράπεζες. Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε ότι, παρά την περί του αντιθέτου αίσθηση που επικρατεί, οι ελληνικές τράπεζες χορηγούν δάνεια (ανήλθαν σε 25 δις. στο εννεάμηνο). Ωστόσο τα υψηλά επιτόκια αποτελούν αντικίνητρο για τον τραπεζικό δανεισμό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα 

17:56 «Δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά το κέρδος η αποστολής μιας τράπεζας και μιας επιχείρησης» και πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες κάνουν χορηγίες και προσφέρουν και κοινωνικές υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Ράπανος.

17:50 Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι οι τράπεζες επανέρχονται σιγά – σιγά στο προσκήνιο και πρόσθεσε ότι τράπεζες προσέχουν τα ρίσκα.

17:45 Η συζήτηση στρέφεται γύρω από την πορεία των επιτοκίων καθώς και την χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις.

17:38 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ οι Γκίκας Χαρδούβελης (πρόεδρος ΕΤΕ), Βασίλης Ράπανος (πρόεδρος Alpha Bank) και Αντώνης Καρακούσης

17:30 Διάλλειμα

17:28 Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε σοβαρή δουλειά για να καλύψουμε την απόσταση με την ΕΕ». Προτεραιότητα είναι, συνέχισε, η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, ψηφιοποίηση, να προχωρήσει το κτηματολόγιο και τοπικά και πολεοδομικά σχέδια.

17:23 Επίσης, ο κ. Αναστασάτος σημείωσε ότι ένα έλλειμμα κάτω από 2% – 3% είναι διαχειρίσιμο». Μέχρι το τέλος του 2022 οι καθαρές επενδύσεις ήταν μηδέν υπογράμμισε.

17:19 Το πάνελ ασχολείται με τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Αναστασάτος ανέφερε ότι ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος, ενώ το ΑΕΠ θα κινηθεί φέτος λίγο πάνω από το 2%.

17:13  Επιστρέψαμε από το διάλλειμα. Στο πάνελ ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank Τάσος Αναστασάτος.

17:08 Διάλλειμα

17:00 «Το ΕΚΠΑ θα δημιουργήσει παραρτήματα στο εξωτερικό με πρώτο στην Κύπρο, ενώ συζητάμε και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο κ. Σιάσος. Το ΕΚΠΑ με τα μεταπτυχιακά  προσεγγίζει την αγορά εργασίας. «Οι απόφοιτοι του ΕΚΠΑ γίνονται ανάρπαστοι από την αγορά εργασίας και στο εξωτερικό».

16:55 Μιλώντας για την παιδεία ο κ. Σιάσος τόνισε ότι «αν δεν επενδύσουμε στην παιδεία δεν θα έχουμε ανάπτυξη στη χώρα». Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στα πανεπιστήμιά μας σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

16:53 Επιστρέψαμε. Στο πάνελ ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος

16:46 Διάλλειμα

16:41 Ο CFO του Ομίλου Intrakat αναφέρει ότι «μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ μιλώντας για την εταιρεία είπε ότι «η Intrakat τρέχει αυτή τη στιγμή 350 έργα».

16:36 Για τις τράπεζες ανέφερε ότι «δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν υγιή έργα λόγω των εγγυητικών επιστολών». Ο κ. Αδαμόπουλος εκτίμησε ότι τα επιτόκια θα πέσουν μέσα στο 2024.  Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει τον σκόπελο της αύξησης των επιτοκίων.

16:32 Υπάρχει έλλειμμα ιδιωτικών ενδύσεων επενδύσεων, τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος και πρόσθεσε ότι «είμαι αισιόδοξος πώς το πρόβλημα του πληθωρισμού θα λυθεί».

16:30 Επιστρέψαμε από το διάλλειμα και στο πάνελ βρίσκεται ο Κώστας Αδαμόπουλος (CFO Ομίλου Intrakat)

16:23 Διάλλειμα

16:17 Ο κ. Μπουραντώνης σημείωσε ότι το «το 35% των φοιτητών του ΟΠΑ που κάνουν πρακτική άσκηση προσλαμβάνεται».

16:14 Συμβουλευόμαστε τις επιχειρήσεις όταν αλλάζουμε τα προγράμματα σπουδών, σημείωσε ο κ. Μπουραντώνης. «Στο ΟΠΑ έχουμε ειδική μονάδα που φέρνει σε επαφή φοιτητές με επιχειρήσεις».

16:04 «Υπάρχουν λειτουργικές ανάγκες και υποστελέχωση στα ΑΕΙ», είπε ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς.

15:59 «Χρειάζεται ενδυνάμωση των ελληνικών πανεπιστημίων» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης και πρόσθεσε πως «αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

15:57 Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς και για τον ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά.

15:55 Στο πάνελ οι Δημήτρης Μπουραντώνης (Πρόεδρος ΟΠΑ) και Μιχαήλ Σφακιανάκης (Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς).

15:47 Διάλλειμα

15:42 Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο παραγωγής ενέργειας που θα τροφοδοτεί ακόμη και τη Γερμανία, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ.

Ο ΑΔΜΗΕ εξετάζει και το μοντέλο της εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο αντίστοιχων εταιρειών (Διαχειριστών) των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Σημείωσε ότι έχει έρθει η ώρα για την αναβάθμιση της διασύνδεσης με την Τουρκία, ενώ ωριμάζει και η δεύτερη διασύνδεση με την Ιταλία.

OT Forum – Μανουσάκης: Ενδιαφέρον ΑΔΜΗΕ για επενδύσεις σε Διαχειριστές των Βαλκανίων

15:33 Επίσης, ο κ. Μανουσάκης ανέφερε ότι ξεκινάει το τμήμα του καλωδίου Κύπρου – Ελλάδας.

15:30 Ο κ. Μανουσάκης μιλάει για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). «Οι ευκαιρίες για να μετατραπεί η Ελλάδα σε εξαγωγέα ενέργειας είναι πολύ μεγάλες».

15:28 Στο πάνελ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

15:27 Διάλλειμα.

15:26 Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ένα ακόμα νομοσχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

15:23 Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο στόχος για κατώτατο μισθό στα 1500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας είναι εφικτός.

15: 22 Επιταχύνουμε τις Μέρες Καριέρας. Εκεί φέρνουμε στο τραπέζι τους εργαζόμενους με τις εταιρείες.

15:19: Η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία θα πάρει μεγάλο μερίδιο από digital nomads, υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας μια μεγάλη επένδυση στο δορυφορικό ίντερνετ που αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

15:15: Αναφερόμενος στο brain drain είπε ότι η εικόνα αυτή έχει αρχίσει να αναστρέφεται, και πως ήδη έχει αρχίσει να το brain gain. Τόνισε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην προσέλκυση ταλέντων από άλλες χώρες. Και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Alpha Bank που έχει ήδη φέρει στη χώρα δεκάδες στελέχη από το εξωτερικό.

15:12 Η Ελλάδα έχει το πιο ευέλικτο πλαίσιο ίδρυσης μιας επιχείρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι με τη κυβέρνηση Μητσοτάκη το δημόσιο έχει γίνει πιο γρήγορο από τον ιδιωτικό τομέα.

15:10 Αν δεν τα είχαμε πουλήσει τα δομημένα ομόλογα, θα είχαμε κερδίσει εκατομμύρια, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας

15:08 Είναι ένα πολύ καλό νομοσχέδιο

15:03 Στο πάνελ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

15:02 Επιστρέψαμε.

14:57 Διάλλειμα.

14:40 Αναφερόμενος στον ΦΠΑ και την ακρίβεια, σημείωσε ότι «οι συνεχείς αλλαγές στον ΦΠΑ στην εστίαση δεν βοηθούν».

OT FORUM – Παπανικολάου: Νέες εξαγορές και είσοδος στο Χρηματιστήριο στα σχέδια της Vivartia

14:38 Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι αυτό που βοήθησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

14:35 Επανήλθαμε και στο πάνελ βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivartia, Αθανάσιος Παπανικολάου

14:30 Διάλειμμα

14:26 Η απόφαση για τις συντάξεις των δικαστικών ήταν απόφαση του μισθοδικίου και όχι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ο κ. Σαρμάς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

14:22 «Ο καλός δικαστής δεν είναι μόνο δίκαιος αλλά και αποτελεσματικός». «Οι δικαστές πρέπει να έχουν και ενσυναίσθηση». Επιπλέον, είπε ότι «Για να αλλάξει κάτι στη δικαιοσύνη θα πρέπει να ψηφιστούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Η βασική ιδέα να αλλάξουν οι διαδικασίες. Ο μέσος δικαστής και 100% να εργαστεί περισσότερο δε θα αναταποκριθεί στον χρόνο», παραδεχόμενος ότι μπορεί να συμβάλει η ψηφιοποίηση «έως ένα 20%», αλλά όχι να λύσει το πρόβλημα

OT Forum – Μυτιληναίος: Η ελληνική βιομηχανία στέκεται στον διεθνή ανταγωνισμό

14:19 «Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν γιατί δεν έχουν συλληφθεί σωστά στη θέσπισή τους», τόνισε.

14:12 Για το ελεγκτικό συνέδριο ανέφερε ο κ. Σαρμάς ότι απέκτησε παραπάνω αρμοδιότητα. «Οι εκθέσεις του ελεγκτικού συνεδρίου για τις παθογένειες δεν τυγχάνουν προσοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

14:09 Στο πάνελ ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και Πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

14:04 Αναφερόμενη η κ. Γιαννακοπούλου στη μεγάλη εξαγορά τόνισε ότι «η εξαγορά της Κωτσόβολος είναι και για τον πελάτης της ΔΕΗ».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

14:03 «Είναι σημαντική η επένδυση της ΔΕΗ στη Ρουμανία» υπογράμμισε.

14:00 «Απώτερος στόχος είναι να γίνουμε ηγέτιδα δύναμη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» σημείωσε η διευθύντρια στρατηγικής της ΔΕΗ.

13:55 Η κ. Γιαννακοπούλου μίλησε για την στρατηγική της ΔΕΗ και για τα καινούργια προϊόντα. «Η ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε όλους τους τομείς», είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τη στρατηγική της ΔΕΗ αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες της, τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) μαζί με την πολιτική απολιγνιτοποίησης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης και την πελατοκεντρικότητα προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων με το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να έχει στο κέντρο της τον πελάτη.

13:54 Στο πάνελ η διευθύντρια στρατηγικής της ΔΕΗ, Έλενα Γιαννακοπούλου

13:53 Επιστρέψαμε…

13:50 Διάλειμμα..

13:40 Για τις ελλείψεις προσωπικού ο κ. Καλογεράκης τόνισε πως «σπουδαία μυαλά έφυγαν από την Ελλάδα για το εξωτερικό».

Ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», ο οποίος αποτέλεσε διαχρονικά πυξίδα και σημείο αναφοράς στα οικονομικά δρώμενα του τόπου μας επιχειρεί για μια ακόμη φορά να αποτελέσει «φάρο», δίνοντας βήμα στο υγιές κομμάτι του εγχώριου επιχειρείν να καταθέσει δημόσια τις απόψεις του.

13:33 Ο κ. Ξηρογιάννης ανέφερε ότι «το δίλημμα είναι πως θα πάμε στην επόμενη αναπτυξιακή πίστα. Χρειαζόμαστε επενδύσεις και πρέπει να πατάξουμε τον «ελέφαντα» που λέγεται γραφειοκρατία».

13:30 Η συζήτηση στρέφεται γύρω από την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία. Μιλώντας ο κ. Καλογεράκης σημείωσε ότι «οι παγκόσμιες εξελίξεις επιβαρύνουν όλες τις οικονομίες».

13:26 Επιστρέψαμε στο OT FORUM και στο πάνελ βρίσκονται οι Γιώργος Μαντέλας, Χρήστος Καλογεράκης (διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Shopflix) και Γιώργος Ξηρογιάννης (Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ)

13:21 Πάμε σε διάλειμμα…

13:18 Ερωτηθείς για την οικονομία, ανέφερε ότι  δεν είμαι αισιόδοξος για την Ευρώπη, είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την οικονομία της νότιας Ευρώπης».

13:14 Όσον αφορά τον κατασκευαστικό τομέα ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι από τον κλάδο «λείπουν 200.00 εργαζόμενοι». Για τον Β.Ο.Α.Κ. ανέφερε ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού».

13:12 «Τα ενεργειακά σχέδια θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos.

13:08 Μιλώντας για τα ενεργειακά και τα χρωματιστά τιμολόγια υπογράμμισε ότι «αδικούν στον Σκυλακάκη». «Δεν είναι δύσκολο να διαλέξουν οι καταναλωτές τιμολόγιο το ρεύμα», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «οι επιδοτήσεις κόστισαν στις επιχειρήσεις εκατοντάδες εκατομμύρια».

13:03 Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι «όσοι υποτίμησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016 νομίζω ότι το έχουν μετανιώσει πολύ πικρά». «Έχουμε τον ηγέτη της ΕΕ στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε «θλίβομαι σαν Έλληνας γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση».

13:00 «Δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε ούτε την Αμερική, ούτε την Κίνα», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos. «Η βιομηχανία στην Ευρώπη κινδυνεύει».

12:55 Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξαναφτιαχθεί από την αρχή» και πρόσθεσε ότι το υπάρχον μέλλον της ΕΕ τελείωσε».

12:50 Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές και τόνισε ότι θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις που θα καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos. «Το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ και οι Ευρωεκλογές μπορεί να φέρουν εκπλήξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

12:48 Αναφορικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου ο κ. Μυτιληναίος την χαρακτήρισε εποικοδομητική.

12:47 Κατασκευάζουμε υποθαλάσιο καλώδιο Αγγλίας – Σκωτίας ανέφερε ο κ.  Μυτιληναίος.

12:45 Πρώτος καλεσμένος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

12:42 Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου OT FORUM Ελληνική Επιχειρηματικότητα». Ξεκίνησε σήμερα το OT Forum στον ιστορικό χώρο του μικρού Χρηματιστηρίου, φιλοδοξώντας να συμβάλει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο για τη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας.

Συνολικά το «παρών» θα δώσουν 48 ομιλητές σε 38 πάνελ, 27 στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, 10 υπουργοί και στελέχη κυβέρνησης, 4 πανεπιστημιακοί, 2 αρχηγοί κομμάτων, 1 πρώην πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM