Τις δυνάμεις του στη ζώνη των 1.290 μονάδων δοκιμάζει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας όμως κάποια βαρίδια που συγκρατούν την κίνηση αρκετών δεικτοβαρών τίτλων για υψηλότερα, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο σταθερά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,32% στις 1.287,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.117,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης άνοδο 0,64% στις 1.053,54 μονάδες.

Παραμένουν μοιρασμένα τα πρόσημα

Αν και καθημερινά η αγορά έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις αρκετών τίτλων, εντούτοις καταφέρνει να κρατά τα επίπεδα και να κάνει και μικρά ανοδικά βήματα. Έτσι, τεχνικά το κλίμα παραμένει θετικό, με πρώτο στόχο αυτόν των 1.300 μονάδων, με αρκετούς long όμως να παραμένουν στα μετόπισθεν καθώς τα σήματα των αγορών είναι ακόμη θολά.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η αγορά δεν βρίσκει τα καύσιμα να κινηθεί, με τη σκυτάλη να την έχουν σήμερα κάποιες επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Άλλωστε η πλειονότητα των κινήσεων έχει ορίζοντα πλέον το 2024 και τους κλάδους που εκτιμάται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο πλαίσιο των ευρύτερων επιδόσεων της οικονομίας.

Μιας οικονομίας που όπως αναφέρουν αρκετοί αναλυτές θα κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους της ευρωζώνης, αν και δεν λείπουν οι επιφυλάξεις. Σήμερα η Capital Economics ήταν σημαντικά αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το νέο έτος, αλλά χθες η Deutsche Bank ήταν πιο επιφυλακτική. Κοινός παρονομαστής όλων όμως είναι ότι η εγχώρια οικονομία θα τα πάει πολύ καλύτερα σε ένα περιβάλλον χαμηλής ευρωπαϊκής ανάπτυξης, ίσως και ύφεσης σε ορισμένες χώρες, με πολλά ορόσημα που θα μετασχηματίσουν την παραγωγική ικανότητα να αναμένονται την ερχόμενη χρονιά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σημειώνει σημαντικά κέρδη, κινούμενος σήμερα στο +2,23%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς, Eurobank, Aegean, Βιοχάλκο, Εθνική και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ΕΥΔΑΠ και Cenergy σημειώνουν απώλειες 1,93% και 1,14% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Quest, Motor Oil, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες