Τα στηρίγματα για να συνεχίσει την ήπια ανοδική κίνησή του αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένοντας όμως και αυτό σε πιο επιφυλακτικά εδάφη, ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 1.288,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.120,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης άνοδο 0,84% στις 1.055,70 μονάδες.

«Εσωτερικές» διορθώσεις

Η αγορά καταφέρνει και βρίσκει τα καύσιμα για να προσεγγίσει τον στόχο των 1.300 μονάδων, χωρίς να κάνει ανοδικές υπερβολές. Επιτρέπει, επίσης, και τις εσωτερικές διορθώσεις τίτλων, προκειμένου το rotation να λειτουργεί καθημερινά χωρίς να στερεί και από τους εμπλεκόμενους ρευστότητα.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, μπορεί η αγορά να μην έχει εκπλήξει με τις επιδόσεις της από την αρχή του Δεκεμβρίου, αλλά ουδείς πρέπει να παραβλέψει ότι κινείται σε σταθερό ανοδικό ρυθμό, με τις απαραίτητες στάσεις της μέχρι τώρα. Και αυτή η εικόνα μόνο υγιής μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού βλέπουμε και τις εναλλαγές τνω πρωταγωνιστών, ειδικά στο μέτωπο των συναλλαγών, σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό.

Οι «δεύτερες» σκέψεις μάλιστα που υπήρχαν στη σκιά των επιδόσεων των “μικρότερων” κατηγοριών δείχνουν να διαλύονται, καθώς και οι “μεγάλοι” επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από ένα δεκαήμερο “ανάπαυσης”. Σαφώς μέχρι το τέλος του έτους οι κινήσεις βελτίωσης των χαρτοφυλακίων θα κορυφωθούν ενόψει του νέου έτους, ωστόσο η αγορά συντηρεί το θετικό της μοτίβο δίνοντας και τα ανάλογα μηνύματα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΠΑΠ, Alpha bank και Βιοχάλκο έχουν πάρει τα ηνία της αγοράς σήμερα, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Coca Cola, Πειραιώς, ΟΤΕ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Motor Oil, Aegean και Λάμδα, χωρίς όμως να χάνουν πάνω από 0,7%, ενώ χωρίς πρόσημο είναι οι Quest, Cenergy, Τιτάν, Μυτιληναίος, Autohellas και ΓΕΚΤέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών