Το «πράσινο φως» όπως αναμενόταν  με απαρτία 76,35% έδωσαν πριν από λίγο οι μέτοχοι της Aegean για την απόκτηση ιδίων τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε γίνει με το ελληνικό Δημόσιο προ τριετίας.

Τα  warrants δόθηκαν με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης, από το ελληνικό δημόσιο, ύψους 120.000.000, για την αποκατάσταση της άμεσα συναρτώμενης με την πανδημία του κορωνοϊού COVID19 ζημίας που υπέστη.

Aegean: Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου αποφασίζουν οι μέτοχοι για τα warrants

O πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, ανέφερε τους δύο λόγους για τους οποίους συγκλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την εξαγορά των τίτλων κτήσης μετοχών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος είναι να αποφύγουμε την αραίωση των υφιστάμενων μετόχων, να προστατεύσουμε το ποσοστό των μετόχων και να μη μειωθεί κατά 10%, και να διατηρήσουμε την εταιρεία αμιγώς ιδιωτική».

Με την πορεία της εταιρείας η τιμή της μετοχής έχει ανέβει σημαντικά γι’ αυτό και το Δημόσιο επέλεξε να ασκήσει τώρα το δικαίωμά του, πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία φέτος έχει επενδύσει 350 εκατ. ευρώ στις υποδομές της χώρας, πέρα από τη συμβολή της στην απασχόληση και στις υπηρεσίες που παρέχει.

Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο είναι 85.389.669,82 ευρώ, δεδομένου ότι κάθε τίτλος κτήσης αντιστοιχεί σε 8,23 ευρώ, σε συνέχεια της συμφωνίας για τη χρηματοδότηση της AEGEAN με 120 εκατ. ευρώ λόγω των απωλειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατόπιν της έγκρισης, η Aegean θα προχωρήσει έως τις 2 Ιανουαρίου 2024 με βάση τις σχετικές προθεσμίες, σε εξαγορά των δικαιωμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλοντας το ποσό των 85,4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είχε λάβει επιστολές από τους μετόχους, οι οποίοι εκπροσωπούν άνω του 60% του μετοχικού κεφαλαίου, με βάση τις οποίες προτίθονταν να υπερψηφίσουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων την απόκτηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών, καθώς κατά την γνώμη τους η απόκτηση αυτή είναι προς όφελος των μετόχων και της Εταιρίας.

Ο συνολικός αριθμός των μετοχών της αεροπορικής είναι 90.167.100, δικαίωμα ψήφου είχαν 90.157.100 μετοχές, μετά την εξαίρεση 10 χιλιάδων ίδιων μετοχών της εταιρείας. Το ποσοστό συμμετοχής στη γενική συνέλευση ανήλθε στο 76,35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις