
Υψηλότερες τιμές στόχους δίνει για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan, διατηρώντας και τη σύσταση overweight, καθώς προχώρησε σε αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) την περίοδο 2023-2026.
Εκτός της Eurobank, για την οποία διατηρεί την τιμής στόχο στα 2,60 ευρώ, η JP Morgan ανεβάζει τις τιμές στόχους της Alpha Bank στα 2,50 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής στα 8,40 ευρώ, από 8,10 ευρώ και της Πειραιώς στα 5 ευρώ από 4,65 ευρώ προηγουμένως.
Η JP Morgan εκτιμά σε μεγάλο βαθμό καλύτερες τάσεις για τα επιτοκιακά έσοδα (ΝΙΙ) των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, βελτιώνοντας επίσης και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή μεσοσταθμικά κατά 5% το 2023 και το 2024 και κατά 8% το 2025.

Alpha Bank
Η Alpha Bank ανακοίνωσε πρόσφατα τη φιλοδοξία της να επιτύχει >12% ROTE (απόδοση ιδίων κεφαλαίων) έως το 2025 (εξαιρουμένης της υπέρβασης του δείκτη κεφαλαίου – CET1 πάνω από το 13% του διαχειριστικού στόχου), στοχεύοντας στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή με σωρευτικό μέσο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης – CAGR >20% το διάστημα 2022 – 2025 χάρη στην ευνοϊκή δυναμική των εσόδων που οφείλεται κυρίως στο NII, καθώς και στην ισχυρή αποτελεσματικότητα του κόστους παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Το 10% ROTE αποτιμάται από την JP Morgan χαμηλότερο από το στόχο, καθώς δεν προσαρμόζει τα ίδια κεφάλαια για τα πλεονάζοντα κεφάλαια (το ROTE μας θα αυξανόταν στο 11% προσαρμοσμένο για αυτό). Οι προβλέψεις της Alpha Bank για τα κέρδη μεταφράζονται σε οργανική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,9 δισ. ευρώ κατά την εξεταζόμενη περίοδο και, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη μετατροπή των DTAs σε μετοχικό κεφάλαιο ύψους 0,4 δισ., οδηγούν σε περίπου 16% CET1 μέχρι το 2025.





Latest News

Αυξημένος τζίρος στα 370,4 εκατ. ευρώ το 2024 για τα Πλαστικά Θράκης
Προτεινόμενο συνολικό μέρισμα απο τα Πλαστικά Θράκης 0,23 ευρώ ανα μετοχή

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 57,4 εκατ. ευρώ το 2024, επιστροφή 174 εκατ. στους μετόχους
Τα Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη χρήση του 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος