Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τις διελεύσεις όλων των πλοίων της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, μετά την επίθεση σε ένα από τα πλοία της εταιρείας από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

«Η Hapag-Lloyd διακόπτει όλη την κυκλοφορία των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τη Δευτέρα. Έπειτα θα λάβουμε αποφάσεις για την μετέπειτα περίοδο», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Maersk: Διακόπτει τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας λόγω Χούθι

Νωρίτερα και ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

«Μετά το παραλίγο περιστατικό με την Maersk Gibraltar χθες και μια ακόμη επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα πλοία της Maersk που βρίσκονται στην περιοχή και πρόκειται να περάσουν από το στενό Bab al-Mandab να διακόψουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Maersk ανέφερε την Πέμπτη ότι το πλοίο της Maersk Gibraltar έγινε στόχος πυραύλου ενώ ταξίδευε από τη Σαλαλάχ του Ομάν προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς ωστόσο θα υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή να σημειωθεί κάποια ζημιά στο πλοίο. «Το πλοίο δεν χτυπήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της Maersk στο Reuters.

Με ανάρτησή της η δανέζικη εταιρία στο Χ (πρώην twitter) καλεί σε ενεργοποίηση τη διεθνή κοινότητα προκειμένου η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο:

«Οι πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στο στενό Bab al-Mandab είναι ανησυχητικές και αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια και τη ζωή των ναυτικών. Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και καλούμε τη διεθνή κοινωνία να ενωθεί για να βρεθεί μια γρήγορη λύση για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.