Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης προειδοποίησε σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το Ισραήλ, απειλώντας ότι η οργάνωση σε διαφορετική περίπτωση θα στοχοθετεί τα πλοία των εταιρειών αυτών που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Υεμένη: Ποιοι είναι οι σιίτες Χούθι που ισχυρίζονται ότι μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

«Αν η Γάζα δεν λάβει τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζεται, όλα τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό ισραηλινά λιμάνια, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, θα γίνουν στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις μας», είπε ο Γιαχία Σάρι, ανακοινώνοντας απαγόρευση διέλευσης σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ.

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν στοχοθετήσει πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και έχουν εκτοξεύσει πυραύλους προς την ισραηλινή επικράτεια, σε αντίποινα για τον πόλεμο που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον στη Γάζα.

Το πλοίο που κατέλαβαν οι Χούθι

Επιθέσεις σε πλοία του Ισραήλ και των ΗΠΑ

Οι Χούθι – που υποστηρίζονται από το Ιράν – έχουν προβεί σε αρκετές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Η πιο σημαντική ενέργειά τους ήταν η πειρατεία σε ένα πλοίο που υποστηρίζουν ότι συνδέεται με το Ισραήλ και η απαγωγή μελών του πληρώματος.

Το Ισραήλ συνήθως αρνείται τη σύνδεση των πλοίων με το κράτος καθώς μπορεί να έχουν άλλη σημαία ή να ανήκουν σε εταιρείες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα