Νέο εμπόδιο από την Ουγγαρία, η οποία λέει «όχι» στην αναθεώρηση του δημοσιονομικού πλαισίου και κατόπιν τούτου μπλοκάρει τα 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Στις αρχές του 2024 οι «27» θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ -ο οποίος σημειωτέον προτίμησε για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα να κατέβει στον χώρο του τύπου να κάνει δηλώσεις και όχι να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι «όλες τις προτεραιότητες, η υποστήριξη για την Ουκρανία, η μετανάστευση, το ταμείο αλληλεγγύης, η άμυνα, είναι μέρος αυτού του negobox και σημαίνει ότι θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα στις αρχές του επόμενου έτους και θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε ομοφωνία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο».

EE: Απόφαση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία

Υπέρ τάσσονται οι «26»

Επίσης, σημείωσε ότι οι «26» τάσσονται υπέρ της πρότασης, με την Σουηδία να πρέπει να συμβουλευτεί το κοινοβούλιό της. Αύριο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου, οι δύσκολες διαβουλεύσεις επικεντρώνονται στη Μέση Ανατολή με τα κράτη-μέλη να καλούνται να συγκεράσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για το ζήτημα και όχι να εμφανίσουν εικόνα διάσπασης.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Βέλγος Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο είχε επισημάνει ότι «η εκεχειρία είναι απαραίτητη γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ανθρωπιστική πρόσβαση και ότι οι όμηροι μπορούν να απελευθερωθούν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή