Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται, υπογράμμισε ο Ίλον Μασκ, σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει ότι είναι σημαντικό να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης.

«Ο συναγερμός για την αλλαγή του κλίματος είναι υπερβολικός βραχυπρόθεσμα», τόνισε ο Μασκ, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση της δεξιάς που διοργάνωσε το κόμμα της ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, και πρόσθεσε ότι το περιβαλλοντικό κίνημα έχει πάει πολύ μακριά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάσουν την πίστη τους στο μέλλον.

Στη σύνοδο κορυφής COP28 για το κλίμα, εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν τη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων για να αποτρέψουν τη χειρότερη κλιματική αλλαγή, που σηματοδοτεί το τέλος της εποχής του πετρελαίου.

Μασκ: Τελειώνει η τύχη του – Αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία;

Χαμηλές γεννήσεις

Ο Μασκ είπε ότι θεωρεί τον εαυτό ως υποστηρικτή του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό, μακροπρόθεσμα, οι βιομηχανίες να μειώσουν τα δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα που παίρνουν από τη γη και απελευθερώνουν αέρια στην ατμόσφαιρα με την καύση ορυκτών καυσίμων.

«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μεσοπρόθεσμα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν οι εταιρείες του θα επενδύσουν στην Ιταλία, ο Μασκ είπε ότι ανησυχεί για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα.

«Νομίζω ότι η Ιταλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επενδύσεις, αλλά θέλω να τονίσω ότι ανησυχώ για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων. Εάν το εργατικό δυναμικό μειωθεί, ποιος θα εργαστεί στη χώρα;» ανέφερε. Και κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κίνητρα για τις οικογένειες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, προσθέτοντας ότι μια χώρα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στις μεταναστευτικές ροές για να καλύψει το κενό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή