Την Κομισιόν θα εκπροσωπήσει αύριο η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον  στο τελευταίο Συμβούλιο Ενέργειας του έτους. Στόχος των υπουργών είναι η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για παράταση, κατά 12 μήνες, της δέσμης μέτρων έκτακτης ανάγκης στον τομέα της ενέργειας που θεσπίστηκε πέρυσι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τον κανονισμό σχετικά με την αλληλεγγύη, ο οποίος περιέχει διατάξεις σχετικά με τη διαφάνεια της αγοράς ΥΦΑ και προκαθορισμένους κανόνες αλληλεγγύης σε περίπτωση ελλείψεων, τον μηχανισμό διόρθωσης της αγοράς και τους κανόνες έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την επιτάχυνση της αδειοδότησης των έργων ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Επίτροπος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας της ΕΕ για τον χειμώνα 2023/2024, με τη συμμετοχή του υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας κ. Γκέρμαν Γκαλουσένκο μέσω βιντεοδιάσκεψης, καθώς και σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις εξωτερικές σχέσεις στον τομέα της ενέργειας. Θα υπογραμμίσει επίσης την επείγουσα ανάγκη εφαρμογής της αναθεωρημένης οδηγίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, ώστε η ΕΕ να διασφαλίσει ότι οι πολίτες αποκομίζουν τα οφέλη της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια. Η Επίτροπος θα παρουσιάσει επίσης στους υπουργούς την αξιολόγηση των προσχεδίων των επικαιροποιημένων εθνικών σχεδίων για την ενέργεια και το κλίμα από την Επιτροπή, ζητώντας περισσότερη φιλοδοξία ώστε η ΕΕ να επιτύχει συλλογικά τους στόχους της για την ενέργεια και το κλίμα για το 2030 και την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Κλιματική αλλαγή: Eίναι εφικτός ένας κόσμος χωρίς ορυκτά καύσιμα;

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Ενέργειας, η Επίτροπος θα συμμετάσχει επίσης σε σειρά παράλληλων εκδηλώσεων σχετικά με βασικές πρωτοβουλίες για την πράσινη μετάβαση, στις οποίες πρωτοστατεί ή τις οποίες υποστηρίζει η Επιτροπή, μεταξύ άλλων όσον αφορά τη χρηματοδότηση της ενεργειακής απόδοσης, την αιολική ενέργεια και τις ενεργειακές υποδομές στη Βαλτική και στη Νοτιοδυτική Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Βαλτικές χώρες: Αποσυνδέονται απο το κοινό δίκτυο ηλεκτρισμού με Ρωσία και Λευκορωσία
Ενέργεια |

Οι χώρες της Βαλτικής εγκαταλείπουν το κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με Ρωσία και Λευκορωσία

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι βαλτικές χώρες αποσυνδέονται απο το δίκτυο της σοβιετικής εποχής- Στις 9 Φεβρουαρίου 2025 ο συγχρονισμός των δικτύων τους με αυτά της ΕΕ