«Ραντεβού» το νέο έτος και συγκεκριμένα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου έδωσε χθες η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους όλων των πλευρών στην πολύκροτη δίκη της Folli Follie.

Η προγραμματισμένη για χθες δικάσιμος, όπως και άλλες δύο που είχαν προσδιοριστεί πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

«Θέλουμε να δικάσουμε αλλά δεν μπορούμε… Ελεος!», είπε χθες από έδρας η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία κατά κοινή ομολογία, μέχρι τώρα με τη συνδρομή όλων των παραγόντων της δίκης έχει προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την πολύπαθη αυτή υπόθεση.

Folli-Follie: Τη διαγραφή των μετοχών της αποφάσισε το Χ.Α.

«Είπαμε, κατανόηση και αλληλεγγύη στα αιτήματα των δικηγόρων, αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Δεν έχουμε διάθεση να οδηγηθούμε σε αντιπαλότητα με τους δικηγόρους αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε όμηροι…», συμπλήρωσε η δικαστική λειτουργός χωρίς να κρύβει την ανησυχία της για την πορεία αυτής της ιδιαίτερης δίκης.

«Καλή αντάμωση με την ελπίδα της άδειας», είπε λίγο πριν αποχωρήσει από την έδρα η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία ανακοίνωσε επτά δικασίμους για τον Ιανουάριο του 2024, κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή της να συνεχιστεί ομαλά η δίκη για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η κατάρρευση της Folli Follie

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου πέφτουν τίτλοι για τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie.

Η Folli Follie υπό την προσωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον Γιώργο Σάμιο λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια χωρίς δανειακή συνδρομή, αλλά και χωρίς οφειλές προς τους εργαζόμενους της, προπληρώνοντας μετρητοίς τις αγορές εμπορευμάτων και αναμένει τζίρο που θα κινηθεί μεταξύ 31 και 35 εκατ. ευρώ για το 2023,

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διαθέτει 68 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία από τα 630 που έλεγαν ότι διέθετε οι Κουτσολιούτσοι πριν ξεσπάσει το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και αποδειχθεί πως ο αριθμός των σημείων πώλησης ήταν λιγότερα από 290.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο του 2018 που ο Grego Gabriele, ιδρυτής της εταιρείας Quintessential Capital Management (QCM), αποκάλυψε το σκάνδαλο, η Folli Follie έχασε τις 42 μάρκες που αντιπροσώπευε με κυριότερη τη Nike, διατηρώντας μέχρι τον φετινό Οκτώβριο την εκμετάλλευση του κεντρικού καταστήματος της αμερικανικής φίρμας στην αρχή της Ερμού, που πλέον έχει περάσει στον νέο αντιπρόσωπο, τον όμιλο Percassi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις