Χρηματιστήριο Αθηνών: Τρίτη προσπάθεια για τις 1.300 μονάδες

To ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να ανεβάζει και συναλλακτικούς ρυθμούς προκειμένου να πετύχει το στόχο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τρίτη προσπάθεια για τις 1.300 μονάδες

Μία ακόμη προσπάθεια να διαπεράσει το οχυρό των 1.300 μονάδων κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με βοήθειες από επιλεγμένους τίτλους δείχνει να ανεβάζει και συναλλακτικούς ρυθμούς προκειμένου να πετύχει το στόχο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,18% στις 1.300,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.151,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,36% στις 1.091,61 μονάδες.

Ενεργειακές βοήθειες

Μετά από ένα τρίμηνο αμφιβολιών, ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επανέρχεται στο προσκήνιο και φέρνει συμφωνίες. Τελευταία ήταν η συμφωνία της ΔΕΗ και της Intrakat στον τομέα, για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW. Η συμφωνία θα φέρει επενδύσεις που θα ξεπεράσουν το 1 δισ., δίνοντας πλέον τροφή για τον κλάδο στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένως από τους θεωρητικούς των αγορών, πέραν των γραμμών και των τεχνικών σημάτων, τα θεμελιώδη και οι επενδυτικές προοπτικές είναι αυτές που τροφοδοτούν τις υγιείς κινήσεις σε μια κεφαλαιαγορά. Και η εγχώρια κεφαλαιαγορά μπορεί και δίνει «τροφή» για καλύτερες προοπτικές, αφού και τα μεγέθη της πλειονότητας των μετοχών είναι ισχυρά και συμφωνίες που αλλάζουν το χάρτη υπάρχουν.

Βέβαια, οι βραχυπρόθεσμες «δυσκολίες» της αγοράς είναι αυτές που δημιουργούν δεύτερες σκέψεις σε μία κοινότητα που ακόμη φέρει νωπά τις άσχημες μνήμες του παρελθόντος στις επιλογές της. Το περιβάλλον δυσχεραίνουν επίσης οι κινήσεις των βραχυπρόθεσμων που θολώνουν το τοπίο σε μια αγορά που αναδύεται από τις στάχτες της πολυετούς κρίσης, με όλες τις «παιδικές ασθένειες» να εμφανίζονται και πάλι.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 1,16%, με τις Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Jumbo, Εθνική, Coca Cola, Quest, Cenergy, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank να κινούνται σε ήπια ανοδικά εδάφη.

Από την άλλη, η Aegean υποχωρεί κατά 1,93%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι επίσης οι Motor Oil, Autohellas, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΤΕ και Πειραιώς.

OT Originals

Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο